Žemės riešutų sausainiai

Žemės riešutų sausainiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie žemės riešutų sausainiai yra puikus desertas, pagamintas iš paprastų ingredientų. Jie yra minkšti ir traškūs, su gaiviu uogienės įdaru ir gardžiu riešutų traškučiu ant viršaus. Puikiai tinka kasdieniam skanavimui arba kaip gardus vaišė svečiams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Didelė, išklota kepimo popieriumi)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai plakti)
  • Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
  • Peilis (Tešlai pjaustyti)
  • Teptukas (Kiaušinio plakinio tepimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 250 g Margarinas - Ištirpintas
  • 1 stiklinė Cukrus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus - Pagal poreikį
  • Žiupsnelis druskos
  • 500-600 g Miltai
  • 1 a.š. Kepimo milteliai

Papildomai

  • Uogienė - Pagal skonį
  • Kiaušinio plakimas
  • Kapoti žemės riešutai

Gaminimo eiga
 

  • Margarinas ir cukrus suplakami iki purumo.
  • Įmaišomi kiaušiniai, vanilinis cukrus ir druska.
  • Palaipsniui įmaišomi miltai ir kepimo milteliai. Tešla gerai išminkoma.
  • Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 30 minučių.
  • Atšaldyta tešla iškočiojama iki 4-5 mm storio stačiakampio formos.
  • Tešla supjaustoma juostelėmis. Kiekviena antra juostelė tepama uogiene ir uždengiama kita juostele.
  • Juostelių viršus sutepamas kiaušinio plakiniu ir užbarstomi kapoti žemės riešutai.
  • Sausainiai kepami 180°C orkaitėje 30-40 minučių, kol gražiai auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiomis uogienėmis ir riešutais, kad sukurtumėte skirtingus skonius.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 6gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 120mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Receptai su nuotraukomis, Sausainiai, Žemės riešutai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai