
Žemės riešutų sausainiai
Šie žemės riešutų sausainiai yra puikus desertas, pagamintas iš paprastų ingredientų. Jie yra minkšti ir traškūs, su gaiviu uogienės įdaru ir gardžiu riešutų traškučiu ant viršaus. Puikiai tinka kasdieniam skanavimui arba kaip gardus vaišė svečiams.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Didelė, išklota kepimo popieriumi)
- Plakimo šluotelė (Tešlai plakti)
- Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Tešlai pjaustyti)
- Teptukas (Kiaušinio plakinio tepimui)
Ingredientai
Tešla
- 250 g Margarinas - Ištirpintas
- 1 stiklinė Cukrus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus - Pagal poreikį
- Žiupsnelis druskos
- 500-600 g Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
Papildomai
- Uogienė - Pagal skonį
- Kiaušinio plakimas
- Kapoti žemės riešutai
Gaminimo eiga
- Margarinas ir cukrus suplakami iki purumo.
- Įmaišomi kiaušiniai, vanilinis cukrus ir druska.
- Palaipsniui įmaišomi miltai ir kepimo milteliai. Tešla gerai išminkoma.
- Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 30 minučių.
- Atšaldyta tešla iškočiojama iki 4-5 mm storio stačiakampio formos.
- Tešla supjaustoma juostelėmis. Kiekviena antra juostelė tepama uogiene ir uždengiama kita juostele.
- Juostelių viršus sutepamas kiaušinio plakiniu ir užbarstomi kapoti žemės riešutai.
- Sausainiai kepami 180°C orkaitėje 30-40 minučių, kol gražiai auksinės spalvos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiomis uogienėmis ir riešutais, kad sukurtumėte skirtingus skonius.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 6gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 120mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg