
Žemuogių arbata iš džiovintų miško uogų
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta miško skonius. Nuvažiavę į mišką, radome žemuogių, kurios šiemet nebuvo tokios gausios. Uogos buvo renkamios su šakelėmis, kad būtų lengviau džiovinti ir paruošti arbatą. Šis arbatos receptas puikiai tiks ilgoms žiemos vakarams.
Reikalingi Įrankiai
- Džiovykla (Naudojama uogoms džiovinti)
- Pjūklas (Jei uogos renkamios su šakelėmis)
- Indas laikymui (Uždaromas indas, kad uogos būtų apsaugotos nuo drėgmės)
Ingredientai
Žemuogės su šakelėmis
- 500 g Žemuogės - Gali būti su šakelėmis, kad būtų lengviau džiovinti
Gaminimo eiga
- Surinktas žemuoges padėkite ant džiovyklos, išskleiskite jas taip, kad uogos nesiliestų tarpusavyje.
- Džiovinkite žemuoges apie 24 valandas arba kol jos taps visiškai sausos.
- Džiovintas žemuoges laikykite uždarame inde, kad jos nepritrauktų drėgmės.
- Arbatai užplikykite saujelę džiovintų žemuogių verdančiu vandeniu ir leiskite pritraukti 5-10 minučių.
Pabaigai…
Galite pridėti kitų miško uogų ar žolelių arbatai pagardinti. Šis receptas puikiai tinka žiemos arbatai paruošti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gSkaidulos: 2gCukrus: 8gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg