Žemuogių arbata iš džiovintų miško uogų

Žemuogių arbata iš džiovintų miško uogų

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta miško skonius. Nuvažiavę į mišką, radome žemuogių, kurios šiemet nebuvo tokios gausios. Uogos buvo renkamios su šakelėmis, kad būtų lengviau džiovinti ir paruošti arbatą. Šis arbatos receptas puikiai tiks ilgoms žiemos vakarams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Iš viso 1 hour
Patiekalas Gėrimai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 5 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Džiovykla (Naudojama uogoms džiovinti)
  • Pjūklas (Jei uogos renkamios su šakelėmis)
  • Indas laikymui (Uždaromas indas, kad uogos būtų apsaugotos nuo drėgmės)

Ingredientai
  

Žemuogės su šakelėmis

  • 500 g Žemuogės - Gali būti su šakelėmis, kad būtų lengviau džiovinti

Gaminimo eiga
 

  • Surinktas žemuoges padėkite ant džiovyklos, išskleiskite jas taip, kad uogos nesiliestų tarpusavyje.
  • Džiovinkite žemuoges apie 24 valandas arba kol jos taps visiškai sausos.
  • Džiovintas žemuoges laikykite uždarame inde, kad jos nepritrauktų drėgmės.
  • Arbatai užplikykite saujelę džiovintų žemuogių verdančiu vandeniu ir leiskite pritraukti 5-10 minučių.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų miško uogų ar žolelių arbatai pagardinti. Šis receptas puikiai tinka žiemos arbatai paruošti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gSkaidulos: 2gCukrus: 8gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai arbata, Džiovintos žemuogės, Miško uogos, Žemuogės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai