
Žiedinio kopūsto blynai
Žiedinio kopūsto blynai yra mano ir vyro mėgstamiausi! Tai puikūs blynai tiek šilti, tiek atvėsę, puikiai tinka neštis į darbą pietums. Kepame su žiedinio kopūsto gabalėliais, kurie suteikia blynams ypatingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Peilis (Žiediniam kopūstui pjaustyti)
- Mentelė (Blynams versti)
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1/2 stiklinė Kefyras
- Vanduo - Pagal poreikį
- 2-3 šaukštai Aliejus - Tešlai
- Miltai - Pagal poreikį
- Prieskoniai mėsai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Žolelės - Pagal skonį
Papildomi ingredientai
- 1 vnt Žiedinis kopūstas - Smulkintais gabalėliais
Gaminimo eiga
- Žiedinį kopūstą supjaustyti smulkiais gabalėliais.
- Pasiruošti tešlą: sumaišyti kiaušinius, kefyrą, vandenį, aliejų, miltus, prieskonius, druską, pipirus ir žoleles.
- Į tešlą supilti smulkintus žiedinio kopūsto gabalėlius ir gerai išmaišyti.
- Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros.
- Šaukštu dėti tešlą į keptuvę ir formuoti blynus. Kepkite, kol abi pusės bus gražiai parudavusios.
- Patiekti su mėgstamu padažu. Blynai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Pabaigai…
Šiuos blynus galima neštis į darbą pietums, nes jie skanūs ir atvėsę. Taip pat galima eksperimentuoti su kitomis daržovėmis, pvz., brokoliais ar morkomis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 40mg