Žirnienė su Norvegiškais Paplotėliais

Žirnienė su Norvegiškais Paplotėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši žirnienė, kaip Lietuvoje, taip ir Norvegijoje, yra šiltas ir tirštas patiekalas, idealiai tinkantis žvarbiomis dienomis. Ją gamina vyras, kuris mėgsta pridėti daug daržovių ir mėsos, o viską pateikia su tradiciniais Norvegiškais paplotėliais, keptais su bulvėmis ir miltais. Ši sriuba, lėtai virta dvi valandas, pasižymi turtingu skoniu ir yra tikra paguoda žiemą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 24 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 1 day
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visi ingredientai.)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti.)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai ruošti.)
  • Samčiai (Sriubai maišyti ir serviruoti.)

Ingredientai
  

  • 500 g Žirniai - Mirkytas 24 valandas.
  • 400 g Ėrienos gabalai
  • 300 g Kiaulienos gabalai
  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais.
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais.
  • 1 vnt Ropė - Supjaustyta.
  • 1 vnt Pastarnokas - Supjaustytas.
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
  • 1 šaukštelis Druska - Pagal skonį.
  • 1 šaukštelis Pipirų žirneliai - Pagal skonį.
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 100 g Lietuviškas rūkytas kumpis - Įpjaustytas po virimo.

Gaminimo eiga
 

  • Žirnius mirkykite 24 valandas. Po mirkymo gerai nuplaukite.
  • Puode sudėkite ėrienos ir kiaulienos gabalus, žirnius, daržoves, druską, pipirų žirnelius ir lauro lapus. Lėtai virkite sriubą 2 valandas.
  • Išimkite mėsą, supjaustykite ir grąžinkite atgal į puodą. Įdėkite įpjaustyto lietuviško rūkyto kumpio.
  • Patiekite su paplotėliais, keptais su bulvėmis ir miltais. Galima pridėti sviesto, jei pageidaujama.

Pabaigai…

Jei norite, galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais pagal savo skonį. Paplotėliai – puikus priedas, bet galite juos pakeisti kita mėgstama duona.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 1200mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Norvegiški paplotėliai, Šilta sriuba, Tradicinis receptas, Žirnienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating