Žirnienė su Norvegiškais Paplotėliais
Ši žirnienė, kaip Lietuvoje, taip ir Norvegijoje, yra šiltas ir tirštas patiekalas, idealiai tinkantis žvarbiomis dienomis. Ją gamina vyras, kuris mėgsta pridėti daug daržovių ir mėsos, o viską pateikia su tradiciniais Norvegiškais paplotėliais, keptais su bulvėmis ir miltais. Ši sriuba, lėtai virta dvi valandas, pasižymi turtingu skoniu ir yra tikra paguoda žiemą.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visi ingredientai.)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti.)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai ruošti.)
- Samčiai (Sriubai maišyti ir serviruoti.)
Ingredientai
- 500 g Žirniai - Mirkytas 24 valandas.
- 400 g Ėrienos gabalai
- 300 g Kiaulienos gabalai
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais.
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais.
- 1 vnt Ropė - Supjaustyta.
- 1 vnt Pastarnokas - Supjaustytas.
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
- 1 šaukštelis Druska - Pagal skonį.
- 1 šaukštelis Pipirų žirneliai - Pagal skonį.
- 2 vnt Lauro lapai
- 100 g Lietuviškas rūkytas kumpis - Įpjaustytas po virimo.
Gaminimo eiga
- Žirnius mirkykite 24 valandas. Po mirkymo gerai nuplaukite.
- Puode sudėkite ėrienos ir kiaulienos gabalus, žirnius, daržoves, druską, pipirų žirnelius ir lauro lapus. Lėtai virkite sriubą 2 valandas.
- Išimkite mėsą, supjaustykite ir grąžinkite atgal į puodą. Įdėkite įpjaustyto lietuviško rūkyto kumpio.
- Patiekite su paplotėliais, keptais su bulvėmis ir miltais. Galima pridėti sviesto, jei pageidaujama.
Pabaigai…
Jei norite, galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais pagal savo skonį. Paplotėliai – puikus priedas, bet galite juos pakeisti kita mėgstama duona.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 1200mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg