Zirnių sriuba ir plovas

Zirnių sriuba ir plovas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Zirnių sriuba ir plovas – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį galite paruošti greitai ir nesudėtingai. Plovas su malta mėsa ir ryžiais yra sočios ir skanios vakarienės pagrindas, o zirnių sriuba suteiks šilumos ir komforto jūsų stalui. Šis receptas puikiai tinka kasdieniam maistui ar jaukiems šeimos vakarams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Sriubai virti)
  • Keptuvė (Plovui paruošti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Zirnių sriuba

  • 200 g Zirniai - Mirkytos per naktį
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Morkos - Smulkiai tarkuotos
  • 1 l Daržovių sultinys
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Plovas

  • 300 g Malta mėsa
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Pomidorai - Smulkiai pjaustyti
  • 200 g Ryžiai - Išvirti
  • Alyvuogių aliejus - Kepti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Zirnių sriubai: Mirkykite zirnius per naktį. Į puodą įpilkite daržovių sultinio, įdėkite svogūną ir morkas, užvirkite. Pridėkite mirkytus zirnius ir virkite apie 30 minučių, kol zirniai taps minkšti. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Plovui: Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pomidorus, kepkite, kol svogūnai suminkštės. Pridėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji taps ruda. Įmaišykite virtus ryžius, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Visą masę gerai išmaišykite ir kaitinkite dar kelias minutes.

Pabaigai…

Zirniai gali būti pakeisti kitomis ankštinėmis daržovėmis, tokiomis kaip lęšiai ar pupelės, jei norite paįvairinti skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 85gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 12gCukrus: 8gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Lietuviški receptai, Plovas, Žirnių sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai