
Zirnių sriuba ir plovas
Zirnių sriuba ir plovas – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį galite paruošti greitai ir nesudėtingai. Plovas su malta mėsa ir ryžiais yra sočios ir skanios vakarienės pagrindas, o zirnių sriuba suteiks šilumos ir komforto jūsų stalui. Šis receptas puikiai tinka kasdieniam maistui ar jaukiems šeimos vakarams.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Sriubai virti)
- Keptuvė (Plovui paruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Zirnių sriuba
- 200 g Zirniai - Mirkytos per naktį
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Morkos - Smulkiai tarkuotos
- 1 l Daržovių sultinys
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Plovas
- 300 g Malta mėsa
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Pomidorai - Smulkiai pjaustyti
- 200 g Ryžiai - Išvirti
- Alyvuogių aliejus - Kepti
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Zirnių sriubai: Mirkykite zirnius per naktį. Į puodą įpilkite daržovių sultinio, įdėkite svogūną ir morkas, užvirkite. Pridėkite mirkytus zirnius ir virkite apie 30 minučių, kol zirniai taps minkšti. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Plovui: Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pomidorus, kepkite, kol svogūnai suminkštės. Pridėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji taps ruda. Įmaišykite virtus ryžius, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Visą masę gerai išmaišykite ir kaitinkite dar kelias minutes.
Pabaigai…
Zirniai gali būti pakeisti kitomis ankštinėmis daržovėmis, tokiomis kaip lęšiai ar pupelės, jei norite paįvairinti skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 85gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 12gCukrus: 8gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 15mg