
Žuvienė su vyro sužvejotais karosiukais
Ši žuvienė gaminta iš vyro sužvejotų, užšaldytų karosiukų, tačiau puikiai tinka bet kokia kita žuvis. Tai patiekalas, kuris sujungia tradicinius lietuviškos virtuvės skonius su asmenine patirtimi ir šeimos istorija.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, sriubai virti)
- Peilis (Žuvims paruošti)
- Sietelis (Sultiniui perkošti)
- Šaukštas (Sriubai maišyti)
Ingredientai
Žuvis
- 500 g Karosiukai - Galima naudoti bet kokią žuvį
Daržovės
- 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 v.š. Sviestas - Arba aliejus, daržovėms pakepti
Prieskoniai
- 1 a.š. Žuvies prieskoniai - Pagal skonį
- 2 vnt Lauro lapai
- pagal skonį Pipirai
Papildomi ingredientai
- 100 ml Saldžioji grietinėlė - Sriubai užbalinti
- 1 a.š. Actas - Pagal skonį
- 1 sauja Krapai - Smulkiai pjaustyti
Gaminimo eiga
- Žuvį išvirti pasūdytame vandenyje, perkošti sultinį ir atskirti žuvies kaulus.
- Puode ištirpinti sviestą arba aliejų, pakepinti smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus.
- Į karštą sultinį sudėti pakepintas daržoves, prieskonius, ir užvirinti.
- Įpilti acto, užbalinti grietinėle, įberti smulkiai pjaustytų krapų, ir dar kartą užvirinti.
- Atkirai paruošti bulvių košę ir patiekti su sriuba.
Pabaigai…
Bulvės gali būti dedamos į sriubą arba patiekiamos atskirai. Sriuba puikiai tinka su bulvių koše.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 15mg