Žuvienė su vyro sužvejotais karosiukais

Žuvienė su vyro sužvejotais karosiukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši žuvienė gaminta iš vyro sužvejotų, užšaldytų karosiukų, tačiau puikiai tinka bet kokia kita žuvis. Tai patiekalas, kuris sujungia tradicinius lietuviškos virtuvės skonius su asmenine patirtimi ir šeimos istorija.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio, sriubai virti)
  • Peilis (Žuvims paruošti)
  • Sietelis (Sultiniui perkošti)
  • Šaukštas (Sriubai maišyti)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 500 g Karosiukai - Galima naudoti bet kokią žuvį

Daržovės

  • 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 v.š. Sviestas - Arba aliejus, daržovėms pakepti

Prieskoniai

  • 1 a.š. Žuvies prieskoniai - Pagal skonį
  • 2 vnt Lauro lapai
  • pagal skonį Pipirai

Papildomi ingredientai

  • 100 ml Saldžioji grietinėlė - Sriubai užbalinti
  • 1 a.š. Actas - Pagal skonį
  • 1 sauja Krapai - Smulkiai pjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Žuvį išvirti pasūdytame vandenyje, perkošti sultinį ir atskirti žuvies kaulus.
  • Puode ištirpinti sviestą arba aliejų, pakepinti smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus.
  • Į karštą sultinį sudėti pakepintas daržoves, prieskonius, ir užvirinti.
  • Įpilti acto, užbalinti grietinėle, įberti smulkiai pjaustytų krapų, ir dar kartą užvirinti.
  • Atkirai paruošti bulvių košę ir patiekti su sriuba.

Pabaigai…

Bulvės gali būti dedamos į sriubą arba patiekiamos atskirai. Sriuba puikiai tinka su bulvių koše.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Karosiukai, Receptai su nuotraukomis, Tradicinė sriuba, Žuvienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating