
Žuvienė su žuvies bandelėmis
Šis receptas skirtas skaniems, pigiai ir gausiai pagaminamiems žuvies bandelėms ir žuvienei. Receptas puikiai tinka ne tik pasninko laikotarpiu, bet ir bet kuriuo metu, kai norisi šviežių ir skanių patiekalų. Naudojama mielinė tešla, kurią galima pakeisti, jei norima veganiškos versijos, šiltu vandeniu ir aliejumi vietoj pieno ir sviesto. Bandelės su žuvies įdaru puikiai dera su lengva žuviene.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Bandelėms kepti)
- Puodas (Sriubai virti)
- Peilis (Žuviai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Sriubai maišyti)
- Šepetėlis (Tešlai aptepti)
Ingredientai
Bandelės
- 500 g Mielinė tešla - Galima naudoti vandenį ir aliejų vietoj pieno ir sviesto
- 2 vnt Mažos jūrinės lydekos - Nuimta nuo kaulų, susmulkinta peiliu
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas, pakepintas svieste
- 1 a.š. Lydytas sviestas - Svogūnui kepti
- pagal skonį Prieskoniai ir druska - Pridėti į žuvies įdarą
Žuvienė
- kaulai Žuvies kaulai - Virti sriubai
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 litras Vanduo - Sriubai virti
- pagal skonį Prieskoniai ir druska - Sriubai
- pagal skonį Krapai ir petražolės - Papuošti
Gaminimo eiga
- Susmulkinkite žuvies mėsą, pridėkite prieskonių, druskos ir daug pakepinto svogūno. Kepkite lydytame svieste, kol bus paruošta įdaro masė. Formuokite bandeles iš tešlos ir įdaro, kepkite 175°C temperatūroje apie 30 minučių.
- Išvirkite sriubą iš žuvies kaulų, pridėdami morkas, bulves, svogūnus ir prieskonius. Pabaigoje pridėkite truputį žuvies mėsos ir papuoškite krapais bei petražolėmis.
Pabaigai…
Bandelėms tešla gali būti paruošta iš anksto ir laikoma šaldytuve iki kepimo momento. Sriuba geriausia patiekiama šilta su šviežiais žalumynais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg