
Žuvies kotletai su pomidorų padažu
Nors žuvis nepigi, bet radau šaldytos su akcija, tai čiupau 750 g pakuotę už 5,69 eur. Atitirpinau per parą šaldytuve ir penktadienio vakarienei paruošiau žuvies kotletus. Gavosi 15 kotletų (2 žmonėms), tai ir šeštadienis nusimato be tarnavimo pilvui. Šie kotletukai mums skanesni šalti, tiesiog labai paprastai su juoda duona. Bet galima valgyti ir pašildytus, ir su daržovių salotomis ar garnyru – čia jau skonio reikalas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka bet kokia keptuvė, svarbu, kad nebūtų per maža.)
- Mėsmalė (Žuvies filė ir svogūnui sumalti.)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams suplakti.)
- Didelis dubuo (Ingredientams sumaišyti.)
Ingredientai
Žuvies kotletai
- 0,75 kg Šaldytos lydekų filė
- 1 vnt Svogūnas
- 3 skiltelės Česnakas
- 2 vnt Kiaušiniai
- pagal skonį Juodi malti pipirai
- pagal skonį Druska
- pagal poreikį Malti džiūvėsėliai - Kad masė patirštėtų.
- nebūtinai Bulvė - Galima įdėti tarkuotą bulvę, jei norisi tirštesnės masės.
- pagal poreikį Aliejus kepimui
Pomidorų padažas
- pagal poreikį Aliejus - Padažui gaminti.
- 5 valg. šaukštai Pomidorų padažas
- 1 valg. šaukštas Obuolių actas
- 1 valg. šaukštas Cukrus
Gaminimo eiga
- Žuvies filė ir svogūną sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako, įberkite prieskonių. Jei norite, galite įdėti tarkuotą bulvę. Įberkite džiūvėsėlių, kad masė patirštėtų tiek, jog būtų galima formuoti kotletukus rankomis. Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus.
- Į likusį aliejų po kepimo (jei maža, reikia šiek tiek dar įpilti) įdėkite pomidorų padažą. Perspėjimas: prieš dedant pomidorų padažą į karštą aliejų, keptuvę reikia nukelti nuo liepsnos, nes labai šaudo. Įpilkite acto, įberkite cukraus, gerai išmaišykite ir kai ingredientai susimaišys ir įgaus vienodą temperatūrą, keptuvę vėl uždėkite ant ugnies ir dar kelias minutes maišant pakaitinkite, kol padažas šiek tiek pradės tamsėti ir tirštėti. Pagardinimui – į padažą galima įmaišyti ir atskirai pakepintų svogūnų.
Pabaigai…
Šiuos žuvies kotletus galima valgyti ir šiltus, ir šaltus. Puikiai tinka su juoda duona, daržovių salotomis ar bulvių garnyru.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg