![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/zuvies-salotos-su-rukyta-eseriu-zuvies-salotos.jpg)
Žuvies salotos su rūkyta ešeriu
Greitos ir skanios žuvies salotos, puikiai tinkančios lengvai vakarienei ar užkandžiams. Receptas apjungia rūkytą ešerį su klasikiniais ingredientais, tokiais kaip virti kiaušiniai ir kubeliais kepta duona. Šis patiekalas yra ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia malonų skonio kontrastą tarp žuvies, traškios duonos ir kreminio majonezo. Puikiai tinka, kai norisi kažko greito, bet ypatingo.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Žuvies pjaustymui ir ingredientų paruošimui)
- Pjaustymo lenta
- Keptuvė (Duonos kubeliams apkepti)
- Dubuo (Salotoms sumaišyti)
Ingredientai
- 200 g Rūkytas ešerys - Supjaustytas gabalėliais
- 4 vnt Virti kiaušiniai - Supjaustyti ketvirčiais
- 100 g Kubeliais kepta duona - Traški, su sviestu kepta
- 2 valg. š. Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti
- 100 g Konservuotos raudonos pupelės - Nusunktos
- 100 g Majonezas - Kiekis pagal skonį
Gaminimo eiga
- Supjaustykite rūkytą ešerį į mažus gabalėlius. Supjaustykite virti kiaušinius ketvirčiais. Keptuvėje su sviestu apkepkite kubeliais pjaustytą duoną, kol taps traški.
- Dideliame dubenyje sumaišykite rūkytą žuvį, kiaušinius, traškius duonos kubelius, svogūnų laiškus ir konservuotas pupeles.
- Į salotas įmaišykite majonezą. Kiekį priderinkite pagal savo skonį. Patiekite iš karto.
Pabaigai…
Galite pridėti šviežių daržovių, tokių kaip pomidorai ar agurkai, kad salotos būtų dar spalvingesnės ir gaivesnės. Taip pat galima išbandyti su įvairiais duonos priedais, pvz., česnaku ar prieskoninėmis žolelėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 250mgNatris: 450mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg