Žuvų piršteliai

Žuvų piršteliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tikriausiai pagalvojote apie šaldytus žuvų pirštelius, kurios galima įsigyti parduotuvėse. Ne! Tai daug kartų skaniau, pagaminta pačių ir namuose! Tai naminiai žuvų piršteliai, kurie patiks ir dideliems ir mažiems.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 15 minutes
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 800 g pasirinktos žuvies filė
  • 2 riekelės baltos duonos
  • 50-70 ml pieno
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 1 kiaušinis
  • Prieskoniai:1 svogūnas, druska, pipirai
  • Džiūvesėliai
  • Aliejus ir sviestas kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Duonos riekeles pamerkti piene ir palikti pastovėti.
  • Susmulkinti svogūną, jį šiek tiek apkepinti (nebūtina).
  • Žuvį sumalti smulkintuvu arba blenderiu. Sudėti svogūną, išmirkytą duoną. Jei reikia, viską kartu dar pasmulkinti.
  • Įmušti kiaušinį, dėti 2-3 šaukštus miltų, sudėti prieskonius, išmaišyti.
  • Iš gautos masės (jei ji per skysta, įdėti dar miltų) suformuoti norimo dydžio ir formos pirštelius.
  • Juos apvolioti džiūvesėliuose arba miltuose.
  • Kepti įkaitinto sviesto ir aliejaus mišinyje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Greitai pagaminami, Pagaminta namuose, Žuvies patiekalai, Žuvies piršteliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai