Dzūkiški „Švilpikai“

Dzūkiški „Švilpikai“

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Atraskite šio patiekalo gaminimo procesą žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Lietuviški patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • bulvių: 2 kilogramų
  • miltų: 500 gramų
  • kiaušinių: 1
  • druskos: 2 arbatinių šaukštelių
  • svogūnų: 1

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje bulves išverdame sūdytame vandenyje, įmestame į jį svogūną.
  • Tuomet virtas bulves sutriname, įmušame kiaušinį, suberiame miltus, gerai išminkome.
  • Tada formuokite storą ilgą “gyvatėlę”, ją supjaustome vienodais gabaliukais bei dedame juos į skardą, išteptą aliejumi.
  • Galiausiai kepame maždaug valandą iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  • Patarimas: Labai skanu su spirgučiais, sviestu, varške arba grietine.

Pabaigai…

Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating