Dzūkiški „Švilpikai“
Atraskite šio patiekalo gaminimo procesą žemiau.
Ingredientai
- bulvių: 2 kilogramų
- miltų: 500 gramų
- kiaušinių: 1
- druskos: 2 arbatinių šaukštelių
- svogūnų: 1
Gaminimo eiga
- Pradžioje bulves išverdame sūdytame vandenyje, įmestame į jį svogūną.
- Tuomet virtas bulves sutriname, įmušame kiaušinį, suberiame miltus, gerai išminkome.
- Tada formuokite storą ilgą “gyvatėlę”, ją supjaustome vienodais gabaliukais bei dedame juos į skardą, išteptą aliejumi.
- Galiausiai kepame maždaug valandą iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Patarimas: Labai skanu su spirgučiais, sviestu, varške arba grietine.
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.