Mėsos krepšeliai, įdaryti pievagrybiais ir morkomis
Šie vištienos ir kiaulienos faršo krepšeliai – tai itin skanus, sotus, nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Puikiai tinka ne tik gardiems namiškių pietums, bet ir įvairioms progoms, kuomet skaniais pietumis norisi pavaišinti svečius.
Ingredientai
- 300 g vištienos faršo
- 300 g kiaulienos faršo
- 2 kiaušiniai
- 100 g džiūvėsėlių
- 200 ml pieno
- 500 g pievagrybių
- 5 morkos
- Sūris pagardinimui
- Aliejus kepimui
- Prieskoniai: druska, pipirai, paprikos milteliai, žalumynai ir kiti mėgstami
Gaminimo eiga
- Į dubenėlį supilkite pieną ir jame išbrinkinkite džiūvėsėlius.
- Kitame dubenyje sumaišykite vištienos ir kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais bei supilkite piene išbrinkintus džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.
- Keptuvėje apkepkite pievagrybius.
- Kitoje keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną bei patroškinkite tarkuotas morkas, pagardinkite druska, pipirais.
- Iš faršo suformuokite krepšelius, į jų vidų sudėkite pievagrybių, tuomet morkų įdarus.
- Ant viršaus užberkite tarkuoto arba pjaustyto sūrio.
- Sudėkite į aliejumi pateptą arba kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 -60 min.
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.