Šviežių bulvių cepelinai
Daugiau informacijos rasite ingredientų sąraše ir gaminimo eigos aprašyme.
Ingredientai
- Cepelinams:
- didelės bulvės: 8 kilogramai
- malta kiauliena: 700 gramų
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 2
- malti džiūvėsėliai: 3 valgomieji šaukštai
- druska: žiupsnelis
- malti juodieji pipirai: žiupsnelis
- Padažui:
- šaltai rūkyta šoninė: 150 gramų
- svogūnai: 1
- margarinas: 200 gramų
- grietinė: 3-4 šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia didžiausias malonumas – nuskuskime bulves. Kokias aštuonias iš jų išvirkime, atvėsinkime bei sumalkime. Likusias sutarkuokime bei nusunkime skystį. Žalias bei virtas bulves sudėkime į vieną indą. Ten pat dėkime žiupsnį druskos bei nuo žalių bulvių sunkos “nusistovėjusio” krakmolo. Iš viso šito ką sudėjom, suminkykime skanią cepelinų tešlą.
- Toliau gaminkime įdarą. Į dubenį su malta mėsa dėkime smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, berkime druskos, pipirų bei viską gerai sumaišykime.
- Dabar jau formuokime cepelinus. Imam rutuliuką tešlos, padarykime “blyną”, dėkime pasiruošto įdaro bei gražiai sulipdykime.
- Tada cepelinus dėkime į pasūdytą verdantį vandenį bei virkime tol, kol išvirs. Maždaug – minučių.
- Tol kol mūsų cepelinai verda, gaminkime padažą. Kubeliais supjaustytą šoninę dėkime į įkaitintą keptuvę. Kai ši kiek pakepa, suverskime smulkiai supjaustytą svogūną. Kepinkime tol, kol viskas gražiai apskrus. Tada į keptuvę sudėkime margariną, o jam išsilydžius dėkime ir grietinę.
- Galiausiai išvirusius cepelinus dėkime į lėkštę, užpilkime padažo bei lepinkimės. Tikras skanumėlis mūsų skandžiui;)
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.