Šviežių bulvių cepelinai

Šviežių bulvių cepelinai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Daugiau informacijos rasite ingredientų sąraše ir gaminimo eigos aprašyme.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Lietuviški patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Cepelinams:
  • didelės bulvės: 8 kilogramai
  • malta kiauliena: 700 gramų
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 2
  • malti džiūvėsėliai: 3 valgomieji šaukštai
  • druska: žiupsnelis
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelis
  • Padažui:
  • šaltai rūkyta šoninė: 150 gramų
  • svogūnai: 1
  • margarinas: 200 gramų
  • grietinė: 3-4 šaukštai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia didžiausias malonumas – nuskuskime bulves. Kokias aštuonias iš jų išvirkime, atvėsinkime bei sumalkime. Likusias sutarkuokime bei nusunkime skystį. Žalias bei virtas bulves sudėkime į vieną indą. Ten pat dėkime žiupsnį druskos bei nuo žalių bulvių sunkos “nusistovėjusio” krakmolo. Iš viso šito ką sudėjom, suminkykime skanią cepelinų tešlą.
  • Toliau gaminkime įdarą. Į dubenį su malta mėsa dėkime smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, berkime druskos, pipirų bei viską gerai sumaišykime.
  • Dabar jau formuokime cepelinus. Imam rutuliuką tešlos, padarykime “blyną”, dėkime pasiruošto įdaro bei gražiai sulipdykime.
  • Tada cepelinus dėkime į pasūdytą verdantį vandenį bei virkime tol, kol išvirs. Maždaug – minučių.
  • Tol kol mūsų cepelinai verda, gaminkime padažą. Kubeliais supjaustytą šoninę dėkime į įkaitintą keptuvę. Kai ši kiek pakepa, suverskime smulkiai supjaustytą svogūną. Kepinkime tol, kol viskas gražiai apskrus. Tada į keptuvę sudėkime margariną, o jam išsilydžius dėkime ir grietinę.
  • Galiausiai išvirusius cepelinus dėkime į lėkštę, užpilkime padažo bei lepinkimės. Tikras skanumėlis mūsų skandžiui;)

Pabaigai…

Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating