Birria Tacos su Lėtai Troškinta Jautiena
Jeigu mėgstate lėtai troškintą jautienos mentę, šis meksikietiškas užkandis kaip tik jums. Birria tacos yra autentiškas Meksikos skonis, kurį lengva paruošti namuose. Tortilijos su įsigeria troškinio padažu ir įdarytos plėšyta, aromatinga mėsa bei lydytu sūriu. Šis receptas leidžia mėgautis ne tik meksikietišku skoniu, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti su ingredientais bei prieskoniais.
Reikalingi Įrankiai
- Gili keptuvė (Aliejui įkaitinti ir mėsai bei daržovėms pakepti)
- Pjaustymo lentelė (Jautienos pjaustymui)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Šaukštas (Maišymui)
- Marlė (Prieskonių maišeliui sudėti)
- Troškinimo puodas (Jautienos troškinimui)
Ingredientai
- 600 g Jautienos mentė be kaulo - Susmulkinta gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 4 vnt Česnako skiltelės - Supjaustytos
- 1 v.š. Pomidorų pasta
- 1.5 l Vanduo
- 2 vnt Džiovinti čili pipirai - Galima naudoti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo aštrumo
- 1 a.š. Druska
- 1 vnt Cinamono lazdelė
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Žirneliais
- 1 a.š. Maltos kalendros sėklos
- 2 vnt Lauro lapai
- Sūris - Naudota čederio, tačiau tinka ir mocarela
- Saulėgrąžų aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Jautienos mentę susipjaustome gabaliukais ir pakepiname iš visų pusių aliejumi įkaitintoje gilioje keptuvėje arba puode, kol paskrus. Tuomet išimame mėsos gabaliukus ir sudedame ant lėkštės, o į tą pačią keptuvę sudedame kepti supjaustytą svogūną bei česnaką.
- Dedame pomidorų pastą, išmaišome ir pilame vandenį.
- Atskirai marlėje sudedame lauro lapus, juoduosius pipirus, maltą kalendrą ir cinamono lazdelę bei surišame kokiu nors švariu siūlu. Įvyniotus prieskonius dedame į “troškinį”, tuomet sudedame džiovintus čilis pipirus, druską.
- Uždengiame folija ir troškiname 35 min. Praėjus laikui išimame viską iš keptuvės/puodo ir gerai sutriname.
- Į gautą masę sudedame atgal mėsos gabaliukus, uždengiame dangčiu ir toliau troškiname 1,5 val. ant silpnos ugnies. Nuimam jautienos gabaliukus ir šakute atskiriame juostelėmis.
- Tortilijas apvoliojame pačiame troškinio padaže, kad įsigertų, dedame ant plokščios keptuvės (naudojau paprastą blynų keptuvę), sudedame plėšytą mėsą, sutarkuotą sūrį, ir sulenkiame. Pakepiname iš abiejų pusių, kad paskrustų.
Pabaigai…
Mėgaukitės laimo skiltelėmis, kalendra bei gautu troškinio padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg