Tacai su mėsa ir daržovėmis
Patinka man tik tokas labai😅😅. Ypač kas susiję su maisto gamyba. Taigi šiandien vakarienei tacai🌮🌮🌮. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Be aliejaus)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Dubuo (Padažui maišyti)
Ingredientai
Tacų paruošimas
- 1 kg Malta mėsa
- 8 vnt Tortilijos
- 1 vnt Salotos lapai - Kelios lapai
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
- 4 vnt Marinuoti agurkėliai - Supjaustyti griežinėliais
- 1 vnt Violetinis svogūnas - Supjaustytas griežinėliais
- 100 g Sūris - Pjaustytas gabaliukais
Padažas
- 100 g Majonezas
- 50 g Pomidorų padažas
- 20 g Grūdėtosios garstyčios
- 2 vnt Marinuoti agurkėliai - Smulkiai pjaustyti
Gaminimo eiga
- Ant tortilijos dedame faršą, padruskiname, apkepame keptuvėje abi puses. Kepame be aliejaus. Tada dedame sūrio gabaliuką, salotos lapus, pomidoro griežinėlius, marinuotus agurkėlius, violetinį svogūną ir padažą.
- Paruošti padažą: sumaišyti majonezą, pomidorų padažą, grūdėtąsias garstyčias ir smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius.
- Perlenkti tacus per pusę ir skanauti.
Pabaigai…
Galite pridėti savo mėgstamų daržovių arba pakeisti padažą pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg