Meksikietiškos tortilijos
Gaminimo procesas ir ingredientai nurodyti žemiau.
Ingredientai
- tortilijų papločiai: 2
- jautienos faršas: 300 g
- raudonosios paprikos: 1
- svogūnai: 1
- avokadai: 1
- konservuoti kukurūzai: 2 šaukštai
- natūralus jogurtas: 1 šaukštas
- aliejus: 3 šaukštai
- citrinos sultys: 0,5 šaukšto
- tarkuota citrino žievelė: 0,5 šaukštelio
- petražolės: 0,5 saujos
- druska
- malti aitrieji pipirai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įkaitinkime keptuvėje šaukštus aliejaus, maždaug minučių maišydami pakepinkime faršą. Pagal skonį įberkime druskos, pipirų, nukelkime nuo viryklės, perdėkime į lėkštę.
- Tuomet nulupkime avokadą, apšlakstykime minkštimą citrinos sultimis ir supjaustykime mažais gabaliukais.
- Iš paprikos išimkime sėkleles, tada supjaustykime šiaudeliais. Petražoles nuplaukime, nusausinkime ir susmulkinkime. Nusunkime konservuotus kukurūzus.
- Tada nulupkime svogūną, supjaustykime žiedais. Į keptuvę, kurioje kepėme faršą, supilkime likusį aliejų ir maždaug minutes pakepkime svogūnus, kol gražiai pagels.
- Dubenyje sumaišykime faršą, apkeptus svogūno žiedus, avokadą, kukurūzus ir petražoles, pasūdykime, įberkime pipirų.
- Galiausiai jogurtą sumaišykime su citrinos žievele. Uždėkime ant stalo dvi tortilijas, aptepkime jogurtu, ant jų uždėkime įdaro ir paprikos gabalėlius, suvyniokime ir valandai padėkime į šaldytuvą. Prieš patiekdami į stalą supjaustykime riekelėmis. Ragaujam! Skanaus 🙂
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.