Meksikietiškos tortilijos

Meksikietiškos tortilijos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Gaminimo procesas ir ingredientai nurodyti žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Meksikietiški patiekalai
Virtuvė Meksikietiška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • tortilijų papločiai: 2
  • jautienos faršas: 300 g
  • raudonosios paprikos: 1
  • svogūnai: 1
  • avokadai: 1
  • konservuoti kukurūzai: 2 šaukštai
  • natūralus jogurtas: 1 šaukštas
  • aliejus: 3 šaukštai
  • citrinos sultys: 0,5 šaukšto
  • tarkuota citrino žievelė: 0,5 šaukštelio
  • petražolės: 0,5 saujos
  • druska
  • malti aitrieji pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia įkaitinkime keptuvėje šaukštus aliejaus, maždaug minučių maišydami pakepinkime faršą. Pagal skonį įberkime druskos, pipirų, nukelkime nuo viryklės, perdėkime į lėkštę.
  • Tuomet nulupkime avokadą, apšlakstykime minkštimą citrinos sultimis ir supjaustykime mažais gabaliukais.
  • Iš paprikos išimkime sėkleles, tada supjaustykime šiaudeliais. Petražoles nuplaukime, nusausinkime ir susmulkinkime. Nusunkime konservuotus kukurūzus.
  • Tada nulupkime svogūną, supjaustykime žiedais. Į keptuvę, kurioje kepėme faršą, supilkime likusį aliejų ir maždaug minutes pakepkime svogūnus, kol gražiai pagels.
  • Dubenyje sumaišykime faršą, apkeptus svogūno žiedus, avokadą, kukurūzus ir petražoles, pasūdykime, įberkime pipirų.
  • Galiausiai jogurtą sumaišykime su citrinos žievele. Uždėkime ant stalo dvi tortilijas, aptepkime jogurtu, ant jų uždėkime įdaro ir paprikos gabalėlius, suvyniokime ir valandai padėkime į šaldytuvą. Prieš patiekdami į stalą supjaustykime riekelėmis. Ragaujam! Skanaus 🙂

Pabaigai…

Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.
Recepto raktažodžiai Patiekalai iš faršo
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating