Elnienos ir Briedienos Mėsos Pyragas su Rudųjų Voveraičių Padažu

Elnienos ir Briedienos Mėsos Pyragas su Rudųjų Voveraičių Padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Artimųjų viešnagės visada per greitai baigiasi… Mano šeima, o ypač vaikai, išgyveno Norvegiją ir žiemą pačiu gražiausiu būdu: su daug sniego, su daug šalčio, su pašiukniukais nuo kalno, su slalomo slidėmis gražiose trasose, besimaudant sniege, o paskui šildantis prie židinio. Liūdna išsiskirti, bet puikūs įspūdžiai ir prisiminimai šildys širdį ateinančius mėnesius. Vakar pietus ir vėl gamino Inge. Po pasivaikščiojimo, spaudžiant -22°C, sukirtome viską!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
  • Didelė keptuvė (Padažui paruošti)
  • Puodas (Bulvių košei virti)
  • Plakimo šluotelė (Padažui sutirštinti)
  • Trintuvas (Žirnelių piurė)

Ingredientai
  

Mėsos pyragas

  • 1.5 kg Elnienos ir briedienos faršas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1.5 v.š. Krakmolas
  • 300 ml Riebi grietinėlė
  • Svogūnas - Susmulkintas
  • Paprika - Susmulkinta
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Padažas

  • Rudieji voveraitės - Svieste keptos ir užšaldytos
  • Jautienos sultinys - Naminis
  • Trešnių padažas - Naminis
  • Grietinėlė - Šlakelis
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Maizena - Padažo tirštiklis

Bulvių košė

  • Bulvės - Nuskustos ir sutrintos
  • Sviestas - Pagal skonį
  • Grietinėlė - Pagal skonį
  • Druska ir balti pipirai - Pagal skonį

Šparaginės pupelės

  • Šparaginės pupelės - Šaldytos, apkeptos svieste
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Žirnelių piurė

  • Šaldyti žirneliai
  • Žolelių sviestas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite elnienos ir briedienos faršą su kiaušiniais, krakmolu, grietinėle, svogūnu, paprika, druska ir pipirais. Formuokite kepimo formoje ir kepkite 150°C temperatūroje 1 valandą.
  • Paruoškite padažą: svieste keptas ir užšaldytas voveraites pašildykite puodelyje, įpilkite jautienos sultinio, gardinkite druska, pipirais, trešnių padažu ir šlakeliu grietinėlės. Tirštinkite padažą maizena.
  • Paruoškite bulvių košę: trinkite nuskustas bulves su sviestu, grietinėle, druska ir baltaisiais pipirais.
  • Apkepkite šaldytas šparagines pupeles svieste, gardinkite druska ir pipirais.
  • Paruoškite žirnelių piurę: šaldytus žirnelius pakaitinkite su šlakeliu vandens, įdėkite žolelių sviesto, druskos ir pipirų, ir sutrinkite blenderiu.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka žiemos vakarienei, ypač po ilgos dienos lauke. Galite keisti mėsos rūšis pagal skonį ar turimus ingredientus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Briedienos pyragas, Elnienos pyragas, Voveraitės, Žiemos virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating