
Fårikål – Aviena kopūstuose su mėtomis ir grietine
Mes visada stengiamės svečius pavaišinti vietiniu, tradiciniu maistu. Kaip ir pati, būdama svečiuose, noriu išragauti vietinius patiekalus. Vienas iš ypač tradicinių norvegiškų patiekalų yra Fårikål – aviena kopūstuose. Šiais laikais daug dažniau valgoma ėriena. Itin paprastai pagaminama, bet be galo skanu. Kitokios daržovės nei kopūstai paprastai nededami, bet mums patinka įdėti morką ir svogūną. Šį kartą patiekiau dar ir mėtų želė (puikiai dera prie ėrienos) ir kaip tikra lietuvė – grietinę.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Reikalingas avienos ir daržovių troškinimui)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir avienai pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, mėsai ir daržovėms)
- Samtis (Troškiniui maišyti ir serviruoti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 vnt Didelis kopūstas - Stambiom riekėm supjaustytas
- 1.5 kg Ėriena - Gabaliukais supjaustyta
- 1 vnt Morka - Stambiai supjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas ketvirčiais
- 2 a.š. Druska
- 1 saujelė Juodieji pipirai - Žirneliai
- 800 g Bulvės - Virtos, patiekimui
- 1 stiklainis Mėtų želė - Patiekimui
- 200 g Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Stambiom riekėm supjaustyti kopūstą. Sudėti į puodą kartu su ėrienos gabalais. Pasūdyti, o svarbiausia – įberti nemažą saują pipirų žirnelių. Troškinti ant lėtos kaitros apie 2.5 val.
- Patikrinkite, ar mėsa tapo minkšta. Patiekite troškinį su virtom bulvėm, mėtų žele ir grietine.
Pabaigai…
Fårikål puikiai tinka šeimos vakarienėms ir šventėms. Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, tačiau tradicinis receptas išlieka paprastas ir autentiškas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 1000mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 50mg