Fårikål – Aviena kopūstuose su mėtomis ir grietine

Fårikål – Aviena kopūstuose su mėtomis ir grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mes visada stengiamės svečius pavaišinti vietiniu, tradiciniu maistu. Kaip ir pati, būdama svečiuose, noriu išragauti vietinius patiekalus. Vienas iš ypač tradicinių norvegiškų patiekalų yra Fårikål – aviena kopūstuose. Šiais laikais daug dažniau valgoma ėriena. Itin paprastai pagaminama, bet be galo skanu. Kitokios daržovės nei kopūstai paprastai nededami, bet mums patinka įdėti morką ir svogūną. Šį kartą patiekiau dar ir mėtų želė (puikiai dera prie ėrienos) ir kaip tikra lietuvė – grietinę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 2 hours 30 minutes
Iš viso 2 hours 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Reikalingas avienos ir daržovių troškinimui)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir avienai pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, mėsai ir daržovėms)
  • Samtis (Troškiniui maišyti ir serviruoti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 vnt Didelis kopūstas - Stambiom riekėm supjaustytas
  • 1.5 kg Ėriena - Gabaliukais supjaustyta
  • 1 vnt Morka - Stambiai supjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas ketvirčiais
  • 2 a.š. Druska
  • 1 saujelė Juodieji pipirai - Žirneliai
  • 800 g Bulvės - Virtos, patiekimui
  • 1 stiklainis Mėtų želė - Patiekimui
  • 200 g Grietinė - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Stambiom riekėm supjaustyti kopūstą. Sudėti į puodą kartu su ėrienos gabalais. Pasūdyti, o svarbiausia – įberti nemažą saują pipirų žirnelių. Troškinti ant lėtos kaitros apie 2.5 val.
  • Patikrinkite, ar mėsa tapo minkšta. Patiekite troškinį su virtom bulvėm, mėtų žele ir grietine.

Pabaigai…

Fårikål puikiai tinka šeimos vakarienėms ir šventėms. Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, tačiau tradicinis receptas išlieka paprastas ir autentiškas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 1000mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Aviena, Fårikål, Kopūstai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating