
Kepta lašiša su agurkų salotomis
Šiandien parduotuvėje gavome puikios kokybės šviežios lašišos su didele nuolaida. Žinoma, kad pirkome! Lašiša – mums viena skaniausių žuvų, tad ir gaminame ją itin paprastai. Kuo mažiau prieskonių – tuo geriau! Taip atsiskleidžia tikras geros žuvies skonis. Šis patiekalas yra tradicinis norvegiškas, tačiau šį kartą šiek tiek paturbinau agurkų salotas.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (200°C temperatūrai)
- Kepimo skarda (Su folija)
- Dubuo (Salotoms)
- Skustukas (Agurkams pjaustyti)
- Peilis (Lašišai pjaustyti)
Ingredientai
Lašiša
- 4 vnt Lašišos filė - Be odos, gabalėliais
- Druska - Pagal skonį
- Baltieji pipirai - Pagal skonį
- 1 vnt Citrina - Sulčių išspaudimui
Agurkų salotos
- 1 vnt Agurkas - Pjaustytas plonais griežinėliais
- 2 v.š. Cukrus
- 1 vnt Laimas - Sulčių išspaudimui
- 0.5 vnt Citrina - Sulčių išspaudimui
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Krapai - Kapoti
- Pagal skonį Mėta - Kapota
- Vanduo - Šiek tiek, marinato skiedimui
Patiekiant
- 4 vnt Bulvės - Virtos
- 100 g Meškinio česnako sviestas
- 50 g Kanapių druska
- 100 g Grietinė - Patiekti šalia
- 250 g Braškių - Desertui
Gaminimo eiga
- Agurką skustuku supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į dubenį. Pabarstyti druska, pipirais, cukrumi, sudėti kapotus krapus ir mėtą. Išspausti laimo ir citrinos sultis, įpilti šiek tiek vandens. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis apie valandą.
- Lašišą pabarstyti druska ir pipirais. Dėti į kepimo skardą su folija ir kepti 200°C temperatūroje apie 10 minučių. Išimti ir apšlakstyti citrinos sultimis.
- Patiekti lašišą su marinuotomis agurkų salotomis, virtomis bulvėmis, meškinio česnako sviestu, kanapių druska ir grietine. Desertui – braškės.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su prieskoniais, pridedant, pvz., citrinpipirių arba šviežių žolelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 50mg