Kepta lašiša su agurkų salotomis

Kepta lašiša su agurkų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien parduotuvėje gavome puikios kokybės šviežios lašišos su didele nuolaida. Žinoma, kad pirkome! Lašiša – mums viena skaniausių žuvų, tad ir gaminame ją itin paprastai. Kuo mažiau prieskonių – tuo geriau! Taip atsiskleidžia tikras geros žuvies skonis. Šis patiekalas yra tradicinis norvegiškas, tačiau šį kartą šiek tiek paturbinau agurkų salotas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (200°C temperatūrai)
  • Kepimo skarda (Su folija)
  • Dubuo (Salotoms)
  • Skustukas (Agurkams pjaustyti)
  • Peilis (Lašišai pjaustyti)

Ingredientai
  

Lašiša

  • 4 vnt Lašišos filė - Be odos, gabalėliais
  • Druska - Pagal skonį
  • Baltieji pipirai - Pagal skonį
  • 1 vnt Citrina - Sulčių išspaudimui

Agurkų salotos

  • 1 vnt Agurkas - Pjaustytas plonais griežinėliais
  • 2 v.š. Cukrus
  • 1 vnt Laimas - Sulčių išspaudimui
  • 0.5 vnt Citrina - Sulčių išspaudimui
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • Pagal skonį Krapai - Kapoti
  • Pagal skonį Mėta - Kapota
  • Vanduo - Šiek tiek, marinato skiedimui

Patiekiant

  • 4 vnt Bulvės - Virtos
  • 100 g Meškinio česnako sviestas
  • 50 g Kanapių druska
  • 100 g Grietinė - Patiekti šalia
  • 250 g Braškių - Desertui

Gaminimo eiga
 

  • Agurką skustuku supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į dubenį. Pabarstyti druska, pipirais, cukrumi, sudėti kapotus krapus ir mėtą. Išspausti laimo ir citrinos sultis, įpilti šiek tiek vandens. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis apie valandą.
  • Lašišą pabarstyti druska ir pipirais. Dėti į kepimo skardą su folija ir kepti 200°C temperatūroje apie 10 minučių. Išimti ir apšlakstyti citrinos sultimis.
  • Patiekti lašišą su marinuotomis agurkų salotomis, virtomis bulvėmis, meškinio česnako sviestu, kanapių druska ir grietine. Desertui – braškės.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su prieskoniais, pridedant, pvz., citrinpipirių arba šviežių žolelių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Agurkų salotos, Lašiša, Norvegiški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating