Lašiša su agurkų salotomis
Kai netikėtai vėl ištinka šviežios žuvies diena, tuomet – vienas skaniausių, tradiciškiausių, lengviausiai pagaminamų norvegiškų žuvies patiekalų. Šis receptas yra paprastas, bet labai gardus. Agurkų salotos suteikia gaivumo, o kepta lašiša – sodrumo. Patiekite su grietine ir mėgaukitės skoniu!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudoti sviestui ir lašišai kepti)
- Skustukas (Agurkams pjaustyti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir žuviai pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 4 vnt Lašišos filė gabalėliai - Kiekvienas apie 150 g
- 4 vnt Bulvės
- 1 vnt Agurkas
- 200 ml Grietinė
Marinatas agurkams
- 2 a.š. Cukrus
- 2 v.š. Vanduo
- 2 v.š. Actas
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pasiruošiam agurkų salotas. Agurkus supjaustome plonai skustuku, padarome saldžiarūgštį marinatą iš cukraus, vandens, acto. Beriame druskos ir pipirų bei užpilame marinatu agurkus. Po 20 min. jau galima valgyti.
- Tuo tarpu išverdame bulves. Joms bebaigiant virti, lašišos filė gabalėlius gardiname tik druska ir pipirais, kepame svieste su šlakeliu aliejaus. Po keletą minučių kiekvieną pusę, priklausomai nuo gabalo storio. Žuvis pakeitė spalvą – viskas, iškepė.
- Šalia patiekiame grietinę. Paprasta, bet labai labai gardu!
Pabaigai…
Agurkų salotas galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Jei norite aštresnio skonio, į marinatą galima pridėti smulkintų česnakų ar krapų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg