Medisterfarso mėsos pudingas su bulvių koše

Medisterfarso mėsos pudingas su bulvių koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas, bet labai skanus pietų receptas atkeliavo iš Norvegijos, kur naudojamas specialus kiaulienos faršas – medisterfars. Jis sumaišomas su daržovėmis ir prieskoniais, tada kepamas orkaitėje. Patiekiamas su bulvių koše ir marinuotomis daržovėmis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, tinka mėsos pudingui)
  • Tarka (Daržovėms tarkuoti)
  • Kepimo popierius
  • Bulvių trintuvė (Bulvių košei gaminti)

Ingredientai
  

Mėsos pudingas

  • 500 g Medisterfarso kiaulienos faršas - Sumaišytas su pienu ir prieskoniais
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
  • 1/2 vnt Cukinija - Tarkuota
  • 1 a.š. Druska
  • 1/2 a.š. Pipirai

Bulvių košė

  • 800 g Virtos bulvės
  • 50 g Sviestas
  • 100 ml Grietinėlė

Patiekimas

  • 200 g Marinuotos daržovės - Tinka agurkai, paprikos, morkos
  • 2 a.š. Garstyčios - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Morką, svogūną ir cukiniją tarkuoti, sumaišyti su medisterfarso faršu. Sudėti į kepimo formą ir kepti 170°C orkaitėje su vėjeliu 45 minutes.
  • Virtas bulves sutrinti su sviestu ir grietinėle iki vientisos masės.
  • Patiekimas: mėsos pudingą patiekti su bulvių koše, marinuotomis daržovėmis ir garstyčiomis.

Pabaigai…

Medisterfars yra norvegiškas kiaulienos faršas, kuris maišomas su pienu ir prieskoniais, todėl turi švelnią konsistenciją. Jei neturite medisterfarso, galite naudoti paprastą kiaulienos faršą ir pridėti šiek tiek pieno bei prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Marinuotos daržovės, Medisterfars, Mėsos pudingas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating