Medisterfarso mėsos pudingas su bulvių koše
Šis paprastas, bet labai skanus pietų receptas atkeliavo iš Norvegijos, kur naudojamas specialus kiaulienos faršas – medisterfars. Jis sumaišomas su daržovėmis ir prieskoniais, tada kepamas orkaitėje. Patiekiamas su bulvių koše ir marinuotomis daržovėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, tinka mėsos pudingui)
- Tarka (Daržovėms tarkuoti)
- Kepimo popierius
- Bulvių trintuvė (Bulvių košei gaminti)
Ingredientai
Mėsos pudingas
- 500 g Medisterfarso kiaulienos faršas - Sumaišytas su pienu ir prieskoniais
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
- 1/2 vnt Cukinija - Tarkuota
- 1 a.š. Druska
- 1/2 a.š. Pipirai
Bulvių košė
- 800 g Virtos bulvės
- 50 g Sviestas
- 100 ml Grietinėlė
Patiekimas
- 200 g Marinuotos daržovės - Tinka agurkai, paprikos, morkos
- 2 a.š. Garstyčios - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Morką, svogūną ir cukiniją tarkuoti, sumaišyti su medisterfarso faršu. Sudėti į kepimo formą ir kepti 170°C orkaitėje su vėjeliu 45 minutes.
- Virtas bulves sutrinti su sviestu ir grietinėle iki vientisos masės.
- Patiekimas: mėsos pudingą patiekti su bulvių koše, marinuotomis daržovėmis ir garstyčiomis.
Pabaigai…
Medisterfars yra norvegiškas kiaulienos faršas, kuris maišomas su pienu ir prieskoniais, todėl turi švelnią konsistenciją. Jei neturite medisterfarso, galite naudoti paprastą kiaulienos faršą ir pridėti šiek tiek pieno bei prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg