
Norvegiškas krevečių sumuštinis
Karšta vasaros diena, kai nesinori stovėti prie puodų, šis paprastas, tačiau labai skanus Norvegiškas sumuštinis su krevetėmis yra idealus sprendimas. Naudojamos šaldytos virtos krevetės, prancūziška bagetė, meškinio česnako sviestas, daržovės, majonezas ir citrinos sultys. Rezultatas – sotus ir gaivus patiekalas be didelio triūso.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvinis peilis (Bagetės pjaustymui)
- Lėkštė (Patiekimui)
- Šaukštas (Majonezo tepimui)
- Citrinų spaustukas (Citrinos sultims išgauti)
Ingredientai
- 2 vnt Bagetės riekės - Prancūziška
- 100 g Virtos krevetės - Šaldytos
- 1 vnt Maža citrina - Pusės citrinos sultys
- 2 a.š. Meškinio česnako sviestas
- 4 lapai Salotos
- Majonezas - Pagal skonį
- Pagal skonį Krapai - Papuošimui
- 4 vnt Agurko griežinėliai - Papuošimui
- 2 vnt Ridikėliai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Pirma, bagetės riekes aptepkite meškinio česnako sviestu.
- Ant sviesto uždėkite salotos lapą, o ant viršaus – krevetes.
- Apšlakstykite citrinos sultimis ir uždėkite majonezo.
- Patiekite su krapais, agurko griežinėliais ir ridikėliais kaip garnyru.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar padažais, pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 150mgNatris: 350mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg