Norvegiški vafliai su ruduoju sūriu

Norvegiški vafliai su ruduoju sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kas gi nemėgsta čirvinių blynų? Norvegijoje vafliai (vaffel) yra vienas pagrindinių užkandžių, desertų, patiekiamų užsukus netikėtam svečiui, visų mėgstami pusryčiai. Jų gausite nusipirkti ir kiekvienoje degalinėje, sustoję užkąsti. Vafliai patiekiami ne tik su įvairiom uogom, grietine, bet būtinai ir su ruduoju sūriu. Šis derinys yra superinis!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Vaflinė (Geriausia naudoti elektrinę vaflinę)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai išplakti)
  • Grotelės (Vafliams atvėsti)
  • Indas tešlai maišyti
  • Kaušelis (Tešlai pilti į vaflinę)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2 v.š. Cukrus
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 250 ml Išrūgos - Likusi nuo balto sūrio spaudimo
  • 8 v.š. Miltai - Kupini šaukštai, sijoti
  • 1 Žiupsnelis Druska
  • 1 Žiupsnelis Cinamono
  • 80 g Tirpintas sviestas - Tešlai traškesnė

Gaminimo eiga
 

  • Išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  • Įpilkite išrūgas ir vėl gerai išplakite.
  • Po truputį sijokite miltus, plakdami tešlą, kol sunaudosite visus miltus.
  • Įmaišykite cinamoną ir supilkite tirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
  • Palikite tešlą pastovėti pusvalandžiui.
  • Kepkite vaflius elektrinėje vaflinėje iki auksinės spalvos.
  • Iškeptus vaflius dėkite ant grotelių atvėsti, kad išlaikytų traškumą.
  • Patiekite su uogomis, grietine ir ruduoju sūriu.

Pabaigai…

Šis derinys su ruduoju sūriu yra labai populiarus Norvegijoje. Jis suteikia vafliams unikalų skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Rudasis sūris, Uogos, Vafliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai