Norvegiški vafliai su ruduoju sūriu
Kas gi nemėgsta čirvinių blynų? Norvegijoje vafliai (vaffel) yra vienas pagrindinių užkandžių, desertų, patiekiamų užsukus netikėtam svečiui, visų mėgstami pusryčiai. Jų gausite nusipirkti ir kiekvienoje degalinėje, sustoję užkąsti. Vafliai patiekiami ne tik su įvairiom uogom, grietine, bet būtinai ir su ruduoju sūriu. Šis derinys yra superinis!
Reikalingi Įrankiai
- Vaflinė (Geriausia naudoti elektrinę vaflinę)
- Plakimo šluotelė (Tešlai išplakti)
- Grotelės (Vafliams atvėsti)
- Indas tešlai maišyti
- Kaušelis (Tešlai pilti į vaflinę)
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 250 ml Išrūgos - Likusi nuo balto sūrio spaudimo
- 8 v.š. Miltai - Kupini šaukštai, sijoti
- 1 Žiupsnelis Druska
- 1 Žiupsnelis Cinamono
- 80 g Tirpintas sviestas - Tešlai traškesnė
Gaminimo eiga
- Išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
- Įpilkite išrūgas ir vėl gerai išplakite.
- Po truputį sijokite miltus, plakdami tešlą, kol sunaudosite visus miltus.
- Įmaišykite cinamoną ir supilkite tirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
- Palikite tešlą pastovėti pusvalandžiui.
- Kepkite vaflius elektrinėje vaflinėje iki auksinės spalvos.
- Iškeptus vaflius dėkite ant grotelių atvėsti, kad išlaikytų traškumą.
- Patiekite su uogomis, grietine ir ruduoju sūriu.
Pabaigai…
Šis derinys su ruduoju sūriu yra labai populiarus Norvegijoje. Jis suteikia vafliams unikalų skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg