Nuostabi norvegiška žuvienė su krevetėmis
Nors lietuviškos žuvienės niekada pernelyg nemėgau, ši norvegiška versija visiškai pavergė mano skonio receptorius. Paprastas, bet skanus patiekalas, paruoštas su šaldytomis krevetėmis ir menke, puikiai tinka jaukiems šeimos pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Tinkamas sultiniui ir sriubai virti)
- Peilis (Daržovių ir žuvies pjaustymui)
- Medinis šaukštas (Apmaišyti troškiniui)
- Sietelis (Sultiniui perkošti)
Ingredientai
Žuvienės sultinys
- 200 g Šaldytos krevetės - Virtos, su lukštais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Pankolio galva - Supjaustyta
- 1 vnt Morka - Supjaustyta
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos
- 500 ml Vanduo - Sultiniui
- 2 šaukštai Sviestas
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejus
Žuvienė
- 300 g Menkės filė - Supjaustyta gabaliukais
- 1 šaukštelis Garstyčios
- 1 šaukštelis Čili milteliai - Pagal skonį
- 2 šaukštai Pomidorų padažas - Naminis
- 250 ml Grietinėlė - Riebi
- 1 vnt Citrina - Sulčių spaudimui
- Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
- Žiupsnelis Baltieji pipirai - Pagal skonį
- Žiupsnelis Paprikos milteliai
- Saukštas Šaldytos krapų žiedynai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Krevetes atšildykite, nulupkite lukštus ir skrudinkite su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Įdėkite šaldytų krapų žiedynų. Uždėkite dangtį ir leiskite virti 20 minučių. Sultinį perkoškite.
- Pjaustykite morkas, pankolį, papriką ir svogūną, ir apkepkite juos puode su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Įdėkite pjaustytas bulves ir užpilkite krevečių sultiniu. Virkite lėtai.
- Įdėkite garstyčių, čili miltelių, pomidorų padažo ir pagardinkite druska bei baltieji pipirais. Įpilkite grietinėlės ir virkite dar 6 minutes. Bulvėms bebaigiant virti, įdėkite menkės filė gabaliukus ir išspauskite citrinos sultis.
- Patikrinkite žuvienės skonį ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais. Patiekite papuošę šaldytomis krapų žiedynais. Patiekite su norvegiška duonele flatbrød.
Pabaigai…
Norint suteikti žuvienei dar daugiau skonio, galite įdėti daugiau rūkyto paprika miltelių arba keletą šviežių krapų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg