Nuostabi norvegiška žuvienė su krevetėmis

Nuostabi norvegiška žuvienė su krevetėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nors lietuviškos žuvienės niekada pernelyg nemėgau, ši norvegiška versija visiškai pavergė mano skonio receptorius. Paprastas, bet skanus patiekalas, paruoštas su šaldytomis krevetėmis ir menke, puikiai tinka jaukiems šeimos pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Tinkamas sultiniui ir sriubai virti)
  • Peilis (Daržovių ir žuvies pjaustymui)
  • Medinis šaukštas (Apmaišyti troškiniui)
  • Sietelis (Sultiniui perkošti)

Ingredientai
  

Žuvienės sultinys

  • 200 g Šaldytos krevetės - Virtos, su lukštais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Pankolio galva - Supjaustyta
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta
  • 2 vnt Bulvės - Supjaustytos
  • 500 ml Vanduo - Sultiniui
  • 2 šaukštai Sviestas
  • 1 šaukštas Alyvuogių aliejus

Žuvienė

  • 300 g Menkės filė - Supjaustyta gabaliukais
  • 1 šaukštelis Garstyčios
  • 1 šaukštelis Čili milteliai - Pagal skonį
  • 2 šaukštai Pomidorų padažas - Naminis
  • 250 ml Grietinėlė - Riebi
  • 1 vnt Citrina - Sulčių spaudimui
  • Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
  • Žiupsnelis Baltieji pipirai - Pagal skonį
  • Žiupsnelis Paprikos milteliai
  • Saukštas Šaldytos krapų žiedynai - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Krevetes atšildykite, nulupkite lukštus ir skrudinkite su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Įdėkite šaldytų krapų žiedynų. Uždėkite dangtį ir leiskite virti 20 minučių. Sultinį perkoškite.
  • Pjaustykite morkas, pankolį, papriką ir svogūną, ir apkepkite juos puode su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Įdėkite pjaustytas bulves ir užpilkite krevečių sultiniu. Virkite lėtai.
  • Įdėkite garstyčių, čili miltelių, pomidorų padažo ir pagardinkite druska bei baltieji pipirais. Įpilkite grietinėlės ir virkite dar 6 minutes. Bulvėms bebaigiant virti, įdėkite menkės filė gabaliukus ir išspauskite citrinos sultis.
  • Patikrinkite žuvienės skonį ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais. Patiekite papuošę šaldytomis krapų žiedynais. Patiekite su norvegiška duonele flatbrød.

Pabaigai…

Norint suteikti žuvienei dar daugiau skonio, galite įdėti daugiau rūkyto paprika miltelių arba keletą šviežių krapų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Krevetės, Menkė, Norvegiška virtuvė, Žuvienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating