Obuolių tartaletės su kriaušėmis
Kai prasideda niūrusis laikotarpis, tada – mano laikas virtuvėje! Jau ne kartą rašiau apie nuostabų norvegų virtuvės šefą E. Hellstrøm. Jo receptai ir patarimai yra aukso vertės! Tad šios tartaletės yra iš 35 metų senumo Hellstrøm receptų knygos. Aš turiu tik 4 formeles 9 cm diametro, todėl tešlos likutis guli šaldytuve, rytoj iškepsiu vėl šviežių. Pirmą kartą tobulai pavyko sviestinė tešla, kurią puikiai iškočiojau!
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvinis smulkintuvas (Tešlai sumaišyti)
- Kepimo formelės (9 cm diametro)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 220°C)
- Plastikinė plėvelė (Tešlai apvynioti)
- Šakutė (Dugną subadyti)
- Peilis (Obuoliams ir kriaušėms pjaustyti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 140 g Šaltas sviestas
- 1 vnt Kiaušinis
- 2-3 v.š Šaltas vanduo
Įdaras
- 8 vnt Obuoliai
- 100 g Cukrus
- 100 g Šaltas sviestas
- 4 v.š Creme fraiche
- 2 vnt Kriaušės
- Cinamonas - Pagal skonį
- Muskatas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Tešlos ingredientus sumaišyti virtuviniame smulkintuve. Tešlos gumulą apvynioti plėvele ir padėti į šaldytuvą 10 – 15 min.
- Iškočioti ir sudėti į tartalečių formeles. Dugną subadyti šakute. Padėti į šaldytuvą.
- Įkaitinti orkaitę iki 220°C. Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti plonais griežinėliais.
- Į tartaletes dėti obuolius, barstyti cukrumi. Uždėti šalto sviesto gabalėlius.
- Tartaletes dėti į didesnę kepimo formą ir kepti 10 – 15 min. Mano kepė 25 min.
- Atvėsinti. Dėti po šaukštą creme fraiche ir kriaušių. Nuluptų ir pjaustytų šiaudeliais.
- Trašku, karamelinė plutelė. Jos tiesiog puikios!
Pabaigai…
Galite puoštis graikiškais riešutais ar kitais mėgstamais ingredientais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 10gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 50gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 300mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg