Obuolių tartaletės su kriaušėmis

Obuolių tartaletės su kriaušėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai prasideda niūrusis laikotarpis, tada – mano laikas virtuvėje! Jau ne kartą rašiau apie nuostabų norvegų virtuvės šefą E. Hellstrøm. Jo receptai ir patarimai yra aukso vertės! Tad šios tartaletės yra iš 35 metų senumo Hellstrøm receptų knygos. Aš turiu tik 4 formeles 9 cm diametro, todėl tešlos likutis guli šaldytuve, rytoj iškepsiu vėl šviežių. Pirmą kartą tobulai pavyko sviestinė tešla, kurią puikiai iškočiojau!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Virtuvinis smulkintuvas (Tešlai sumaišyti)
  • Kepimo formelės (9 cm diametro)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 220°C)
  • Plastikinė plėvelė (Tešlai apvynioti)
  • Šakutė (Dugną subadyti)
  • Peilis (Obuoliams ir kriaušėms pjaustyti)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai
  • 140 g Šaltas sviestas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 2-3 v.š Šaltas vanduo

Įdaras

  • 8 vnt Obuoliai
  • 100 g Cukrus
  • 100 g Šaltas sviestas
  • 4 v.š Creme fraiche
  • 2 vnt Kriaušės
  • Cinamonas - Pagal skonį
  • Muskatas - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Tešlos ingredientus sumaišyti virtuviniame smulkintuve. Tešlos gumulą apvynioti plėvele ir padėti į šaldytuvą 10 – 15 min.
  • Iškočioti ir sudėti į tartalečių formeles. Dugną subadyti šakute. Padėti į šaldytuvą.
  • Įkaitinti orkaitę iki 220°C. Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti plonais griežinėliais.
  • Į tartaletes dėti obuolius, barstyti cukrumi. Uždėti šalto sviesto gabalėlius.
  • Tartaletes dėti į didesnę kepimo formą ir kepti 10 – 15 min. Mano kepė 25 min.
  • Atvėsinti. Dėti po šaukštą creme fraiche ir kriaušių. Nuluptų ir pjaustytų šiaudeliais.
  • Trašku, karamelinė plutelė. Jos tiesiog puikios!

Pabaigai…

Galite puoštis graikiškais riešutais ar kitais mėgstamais ingredientais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 10gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 50gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 300mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Kriaušės, Obuolių tartaletės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai