Senoviniai norvegiški smultringer

Senoviniai norvegiški smultringer

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie trapūs žiedeliai yra ypatingai populiarūs kalėdiniu laikotarpiu. Jie gaminami pagal autentišką senovinį receptą su senomis riestainių formelėmis ir verdami lydytuose taukuose, norvegiškai vadinamuose Smult. Kildinimo ingredientas – Hornsalt (ammoniumbikarbonatas). Šie žiedeliai yra ne spurgos, o trapūs ir labai skanūs, nereikalaujantys glajaus ar cukraus pudros.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Desertai
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 30 žiedeliai

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo formelės (Senovinės riestainių formelės)
  • Tešlos kočėlas
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
  • Puodas (Taukams virti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Nusausinti žiedelius)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Kiaušiniai
  • 250 g Cukrus
  • 100 ml Išplakta grietinėlė
  • 100 g Tirptas sviestas
  • 1 a.š. Tarkuotos citrinos žievelės
  • 500-650 g Miltai
  • 0.25 a.š. Malto kardamono
  • 1 a.š. Hornsalt (kepimo milteliai arba nugesinta soda)
  • Taukai - Virti žiedeliams

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi.
  • Sudėti grietinėlę, sviestą, citrinos žievelę, kardamoną, hornsalt (kepimo miltelius arba nugesintą sodą). Gerai išplakti.
  • Sudėti miltus ir užmaišyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.
  • Tešlą palaikyti šaldytuve gerą valandą.
  • Tešlą iškočioti į maždaug 1 cm storio blyną. Išspausti žiedelius.
  • Įkaitintuose taukuose virti, kol gražiai parus.
  • Nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
  • Tokie kalėdiniai riestainiukai skanūs tokie, kokie yra – be glajaus. Net cukraus pudros nereikia.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas ar muskato riešutas, norėdami pridėti papildomų skonio akcentų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai kepiniai, Senovinis receptas, Smultringer, Žiedeliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai