Avokadų Majonezas
Majonezas? Kodėl ne? Kuo arčiau šventės, tuo garsesnės kalbos apie padažus ir kokybišką majonezą. Daug metų juos pasigaminu pati. Nerekomenduoju pirktinių ne tik dėl kalorijų gausos, bet dėl įvairiausių konservantų, cheminių priedų, palmių aliejaus, genetiškai modifikuotų priedų, papildomo krakmolo ir visokių E. Šis avokadų majonezas yra sveikesnis pasirinkimas be jokių nereikalingų priedų.
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Majonezo plakimui)
- Peilis (Avokado pjaustymui)
- Indelis (Majonezui laikyti)
Ingredientai
- 1 vnt Avokadas - Subrendusio, minkšto
- 1/2 vnt Citrinos - Išspaustos sultys
- 1 a.š. Dijon garstyčios
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- pagal skonį Druska - Geriausia jūros druska
- pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Avokadą perpjauti per pusę, išimti kaulą ir išskobti minkštimą.
- Visus ingredientus sudėti į blenderį ir plakti iki vientisos masės.
- Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
- Laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Pabaigai…
Majonezą galite naudoti kaip padažą salotoms, mėsai ar sumuštiniams. Jei norite tirštesnio majonezo, galite pridėti daugiau avokado arba sumažinti aliejaus kiekį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 1gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg