Avokadų Majonezas

Avokadų Majonezas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Majonezas? Kodėl ne? Kuo arčiau šventės, tuo garsesnės kalbos apie padažus ir kokybišką majonezą. Daug metų juos pasigaminu pati. Nerekomenduoju pirktinių ne tik dėl kalorijų gausos, bet dėl įvairiausių konservantų, cheminių priedų, palmių aliejaus, genetiškai modifikuotų priedų, papildomo krakmolo ir visokių E. Šis avokadų majonezas yra sveikesnis pasirinkimas be jokių nereikalingų priedų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Padažai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Blenderis (Majonezo plakimui)
  • Peilis (Avokado pjaustymui)
  • Indelis (Majonezui laikyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Avokadas - Subrendusio, minkšto
  • 1/2 vnt Citrinos - Išspaustos sultys
  • 1 a.š. Dijon garstyčios
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • pagal skonį Druska - Geriausia jūros druska
  • pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Avokadą perpjauti per pusę, išimti kaulą ir išskobti minkštimą.
  • Visus ingredientus sudėti į blenderį ir plakti iki vientisos masės.
  • Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
  • Laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Pabaigai…

Majonezą galite naudoti kaip padažą salotoms, mėsai ar sumuštiniams. Jei norite tirštesnio majonezo, galite pridėti daugiau avokado arba sumažinti aliejaus kiekį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 1gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Avokadų majonezas, Be kiaušinių, Greitas receptas, Padažas, Sveikas majonezas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating