Cili Džemukas

Cili Džemukas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paskutiniai ciliukai ir saldžiosios paprikos jau pavargusios, todėl nusprendžiau padaryti cilibandrų džemuką. Šis aštrus, saldžiarūgštis pagardas tiks picos, karštų sumuštinių, kepsniukų ar paukštienos patiekalams. Brolienė netgi tepa ant sūrio! Pabandykite ir jūs.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 1 hour 5 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Padažai
Virtuvė Pasaulio virtuvė

Reikalingi Įrankiai

  • Garų surinkimo dangtis (Naudoti verdant actą su cukrumi)
  • Didelis puodas (Virti visą masę)
  • Mentelė (Maišyti ir nuimti putas)
  • Stiklainiai (Supilti paruoštą džemuką)
  • Pjaustymo lenta (Paprikoms paruošti)
  • Peilis (Paprikoms pjaustyti)

Ingredientai
  

Paprikos

  • 400 g Saldžiosios paprikos - Išvalytos
  • 800 g Aitriosios paprikos - Išvalytos
  • 1 kg Cukrus
  • 1.5 l Obuolių actas

Gaminimo eiga
 

  • Į actą suberti cukrų ir užvirinti naudojant garų surinkimo dangtį. Virti 25 minutes.
  • Sudėti sumaltas paprikas ir virti dar 40 minučių, nuolat nugraibant putas ir neuždengus puodo.
  • Gatavą džemą išjungti ir supilti į stiklainius.

Pabaigai…

Langas turi būti atidarytas verdant, durys uždarytos. Džemą galima naudoti gardinant picas, karštus sumuštinius, kepsnius, paukštieną ir salotas su aliejumi.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 2gCukrus: 250g
Recepto raktažodžiai Aitriosios paprikos, Cili džemukas, Paprikų padažas, Saldžiosios paprikos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating