
Cili Džemukas
Paskutiniai ciliukai ir saldžiosios paprikos jau pavargusios, todėl nusprendžiau padaryti cilibandrų džemuką. Šis aštrus, saldžiarūgštis pagardas tiks picos, karštų sumuštinių, kepsniukų ar paukštienos patiekalams. Brolienė netgi tepa ant sūrio! Pabandykite ir jūs.
Reikalingi Įrankiai
- Garų surinkimo dangtis (Naudoti verdant actą su cukrumi)
- Didelis puodas (Virti visą masę)
- Mentelė (Maišyti ir nuimti putas)
- Stiklainiai (Supilti paruoštą džemuką)
- Pjaustymo lenta (Paprikoms paruošti)
- Peilis (Paprikoms pjaustyti)
Ingredientai
Paprikos
- 400 g Saldžiosios paprikos - Išvalytos
- 800 g Aitriosios paprikos - Išvalytos
- 1 kg Cukrus
- 1.5 l Obuolių actas
Gaminimo eiga
- Į actą suberti cukrų ir užvirinti naudojant garų surinkimo dangtį. Virti 25 minutes.
- Sudėti sumaltas paprikas ir virti dar 40 minučių, nuolat nugraibant putas ir neuždengus puodo.
- Gatavą džemą išjungti ir supilti į stiklainius.
Pabaigai…
Langas turi būti atidarytas verdant, durys uždarytos. Džemą galima naudoti gardinant picas, karštus sumuštinius, kepsnius, paukštieną ir salotas su aliejumi.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 2gCukrus: 250g