Trešnių actas

Trešnių actas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Neturėjo moteriškė reikalų, tai nulėkė pas kaimyną prisiskinti trešnių. Tada lupo kauliukus. Trešnių pasirodė mažai, tai dabar strateguoja, kaip netrukus lips ant kopėčių (kas yra neišpasakytas siaubas) ir rinks dar daugiau. Juk medis – be galo aukštas, skaičiuojantis daugiau nei 100 metų! Nepasakosiu, kaip skaniausių, saldžių trešnių palikau rytojaus desertui, kaip jas šaldžiau. Geriau papasakosiu, ką sumaniau padaryti iš kauliukų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Brandinimo laikas 1 minute
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Padažai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 600 ml

Reikalingi Įrankiai

  • Stiklinis indas (600 ml talpos)
  • Pjaustymo lenta (Trešnių kauliukams pjaustyti)
  • Pjaustymo peilis
  • Sietelis (Acto perkošimui po brandinimo)

Ingredientai
  

Trešnių actas

  • 600 ml Trešnių kauliukai
  • 400 ml Cukrus
  • 600 ml 7% actas
  • 1 vnt Aštrus čili
  • 2 vnt Šalavijo lapeliai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite trešnių kauliukus su cukrumi ir actu stiklainyje. Įdėkite aštrų čilį ir šalavijo lapelius.
  • Uždenkite indą ir laikykite tamsioje vietoje apie mėnesį.
  • Po mėnesio perkoškite actą per sietelį ir supilkite į švarų indą.
  • Naudokite salotoms, padažams, net desertams.

Pabaigai…

Trešnių actas puikiai tinka įvairioms salotoms ir desertams pagardinti. Jei neturite aštraus čilio, galite jį pakeisti kitais prieskoniais pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 200gBaltymai: 1gNatris: 10mgKalis: 50mgCukrus: 200gVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Acto receptai, Trešnių actas, Trešnių kauliukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating