
Trešnių actas
Neturėjo moteriškė reikalų, tai nulėkė pas kaimyną prisiskinti trešnių. Tada lupo kauliukus. Trešnių pasirodė mažai, tai dabar strateguoja, kaip netrukus lips ant kopėčių (kas yra neišpasakytas siaubas) ir rinks dar daugiau. Juk medis – be galo aukštas, skaičiuojantis daugiau nei 100 metų! Nepasakosiu, kaip skaniausių, saldžių trešnių palikau rytojaus desertui, kaip jas šaldžiau. Geriau papasakosiu, ką sumaniau padaryti iš kauliukų.
Reikalingi Įrankiai
- Stiklinis indas (600 ml talpos)
- Pjaustymo lenta (Trešnių kauliukams pjaustyti)
- Pjaustymo peilis
- Sietelis (Acto perkošimui po brandinimo)
Ingredientai
Trešnių actas
- 600 ml Trešnių kauliukai
- 400 ml Cukrus
- 600 ml 7% actas
- 1 vnt Aštrus čili
- 2 vnt Šalavijo lapeliai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite trešnių kauliukus su cukrumi ir actu stiklainyje. Įdėkite aštrų čilį ir šalavijo lapelius.
- Uždenkite indą ir laikykite tamsioje vietoje apie mėnesį.
- Po mėnesio perkoškite actą per sietelį ir supilkite į švarų indą.
- Naudokite salotoms, padažams, net desertams.
Pabaigai…
Trešnių actas puikiai tinka įvairioms salotoms ir desertams pagardinti. Jei neturite aštraus čilio, galite jį pakeisti kitais prieskoniais pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 1gNatris: 10mgKalis: 50mgCukrus: 200gVitaminas C: 5mg