Briedienos maltiniai su kopūstų koše

Briedienos maltiniai su kopūstų koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Padirbėjome šiandien lauke, bet prieš tai su Olav nuėjome patikrinti miško. Parsinešėme porą saujų rudųjų voveraičių – padažui užteko. Pietus šiandien gamina vyras. Paprasti, bet labai gardūs pietūs su briedienos faršu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Skandinaviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Maltiniams kepti)
  • Puodas (Kopūstams virti)
  • Plakimo šluotelė (Bešamelio padažui maišyti)

Ingredientai
  

Maltiniai

  • 500 g Briedienos faršas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 a.š. Krakmolas
  • Rozmarinas - Pagal skonį
  • Čiobrelis - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
  • Česnakas - Tarkuotas

Bešamelio padažas

  • 50 g Sviestas
  • 2 v.š. Miltai
  • 500 ml Pienas
  • Druska - Pagal skonį
  • Baltieji pipirai - Pagal skonį
  • Muskatas - Pagal skonį
  • 200 g Kopūstai - Virti ir pjaustyti

Padažas su voveraitėmis

  • 200 g Rudosios voveraitės - Apkeptos
  • 50 g Sviestas
  • 1 vnt Svogūnas - Pjaustytas
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Meškinis česnakas aliejuje - Pagal skonį

Papildomai

  • 200 g Bruknių pagardas

Gaminimo eiga
 

  • Briedienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, rozmarinu, čiobreliu, druska, pipirais, tarkuotu svogūnu ir česnaku. Suformuokite maltinius ir kepkite keptuvėje.
  • Kopūstus supjaustykite ir išvirkite. Paruoškite bešamelio padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą, maišykite su miltais, pamažu pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neliktų gumuliukų. Kaitinkite ant silpnos kaitros apie 10-15 min., kol neliks miltų skonio. Gardinkite druska, baltaisiais pipirais ir muskatu. Sumaišykite su virtais kopūstais.
  • Padažui apkeptas rudas voveraites sumaišykite su sviestu ir pjaustytu svogūnu. Gardinkite druska, pipirais ir meškiniu česnaku aliejuje.
  • Vakarykštę bulvių košę paturbinkite meškiniu česnaku aliejuje.
  • Patiekite su bruknių pagardu.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Briedienos maltiniai, Bruknių pagardas, Kopūstų košė, Rudosios voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating