Briedienos maltiniai su kopūstų koše
Padirbėjome šiandien lauke, bet prieš tai su Olav nuėjome patikrinti miško. Parsinešėme porą saujų rudųjų voveraičių – padažui užteko. Pietus šiandien gamina vyras. Paprasti, bet labai gardūs pietūs su briedienos faršu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Maltiniams kepti)
- Puodas (Kopūstams virti)
- Plakimo šluotelė (Bešamelio padažui maišyti)
Ingredientai
Maltiniai
- 500 g Briedienos faršas
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 a.š. Krakmolas
- Rozmarinas - Pagal skonį
- Čiobrelis - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
- Česnakas - Tarkuotas
Bešamelio padažas
- 50 g Sviestas
- 2 v.š. Miltai
- 500 ml Pienas
- Druska - Pagal skonį
- Baltieji pipirai - Pagal skonį
- Muskatas - Pagal skonį
- 200 g Kopūstai - Virti ir pjaustyti
Padažas su voveraitėmis
- 200 g Rudosios voveraitės - Apkeptos
- 50 g Sviestas
- 1 vnt Svogūnas - Pjaustytas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Meškinis česnakas aliejuje - Pagal skonį
Papildomai
- 200 g Bruknių pagardas
Gaminimo eiga
- Briedienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, rozmarinu, čiobreliu, druska, pipirais, tarkuotu svogūnu ir česnaku. Suformuokite maltinius ir kepkite keptuvėje.
- Kopūstus supjaustykite ir išvirkite. Paruoškite bešamelio padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą, maišykite su miltais, pamažu pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neliktų gumuliukų. Kaitinkite ant silpnos kaitros apie 10-15 min., kol neliks miltų skonio. Gardinkite druska, baltaisiais pipirais ir muskatu. Sumaišykite su virtais kopūstais.
- Padažui apkeptas rudas voveraites sumaišykite su sviestu ir pjaustytu svogūnu. Gardinkite druska, pipirais ir meškiniu česnaku aliejuje.
- Vakarykštę bulvių košę paturbinkite meškiniu česnaku aliejuje.
- Patiekite su bruknių pagardu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg