Chimichanga su Plėšyta Kiauliena
Šis Tex-Mex patiekalas mūsų namuose labai mėgstamas, ypač Inge. Chimichanga yra traškūs, aliejuje kepti buritai, kurie yra puikus būdas panaudoti likučius. Šiandieną gaminome su plėšyta kiauliena, ir patiekėme su salotomis, salsa bei grietine.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Aliejui kaitinti)
- Kiaurasamčiai (Chimichangai virti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų pertekliui sugerti)
- Šaukštas (Įdarui maišyti)
Ingredientai
Įdaras
- 300 g Plėšyta kiauliena - Virta arba kepta
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 1 vnt Čili pipiras - Supjaustytas
- 1 skardinė Konservuoti pomidorai - Apie 400 g
- Taco prieskoniai - Pagal skonį
Tortilijos
- 4 vnt Tortilijos
- 100 g Džiugo sūris - Tarkuotas
Gaminimo eiga
- Aliejuje apkepė pjaustytą svogūną, česnaką, čili. Sudėjo 300 g plėšytos kiaulienos. Suvertė konservuotų pomidorų skardinę, gardino taco prieskoniais ir patroškino keletą minučių.
- Į tortiliją vyniojo žiupsnį tarkuoto Džiugo sūrio ir įdaro.
- Verdant aliejuje namų sąlygomis – štai toks patarimas: dėkite chimichangą tarp dviejų kiaurasamčių ir virkite. Taip blynas neatsidarys, įdaras neišbėgs.
- Taigi, įkaitinti aliejų, virti po vieną chimichangą tarp 2 kiaurasamčių. Verda labai greitai!
- Išvirusias chimichangas dėti ant servetėlės, riebalų pertekliui sugerti.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais įdarais, pavyzdžiui, vištiena ar jautiena, taip pat pridėti daržovių ar sūrio pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg