Varškės ir Špinatų Burekas su Sezamo Sėklomis

Varškės ir Špinatų Burekas su Sezamo Sėklomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Burekas yra turkiškas patiekalas, kurio skonio įkvėpimas atkeliauja iš įvairių formų ir įdarų. Šį kartą, kadangi nėra rikotos, pasirinkau varškę, o filo tešlą pakeičiau į spring rolls tešlą. Rezultatas buvo nuostabus, ir burekas tirpo burnoje! Šis receptas puikiai tinka, kai norite išbandyti ką nors naujo, bet kartu išlaikyti tradicinių skonių dvasią.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 18 minutes
Iš viso 38 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Turkiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 18-20 cm)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
  • Blenderis (Varškės masei trinti)
  • Karšto oro gruzdintuvė (Galima naudoti ir orkaitę)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 vnt Spring rolls tešlos lakštai - Filo tešlos alternatyva
  • 2 vnt Kiaušiniai - Vienas į varškės masę, vienas plakinio ruošimui
  • 2 saujos Špinatai - Nuplauti ir smulkinti
  • 3 v.š. Grūdėtoji varškė - Sumaišyta su kiaušiniu
  • 2 v.š. Tirptas sviestas - Plakiniui ruošti
  • 1 šlakelis Pienas - Plakiniui ruošti
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkintos
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Pagal skonį Sezamo sėklos - Apibarstyti viršų

Gaminimo eiga
 

  • Grūdėtąją varškę sutrinkite blenderiu kartu su vienu kiaušiniu. Įdėkite nuplikytus ir susmulkintus špinatus, smulkintas česnako skilteles, druską ir pipirus pagal skonį.
  • Paruoškite plakinį iš tirpto sviesto, kiaušinio ir šlakelio pieno.
  • Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Dėkite vieną ant kito spring rolls tešlos lakštus, pertepdami juos plakiniu. Ant tešlos lakštų dėkite paruoštą varškės įdarą ir viską susukite į suktinuką. Jei naudojate vientisą filo tešlos lakštą, susukimas bus dar gražesnis.
  • Suktinuką dėkite į kepimo formą, viršų aptepkite likusiu plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  • Kepkite karšto oro gruzdintuvėje 180°C temperatūroje apie 18 minučių. Galite naudoti ir orkaitę. Iškeptą bureką palikite šiek tiek atvėsti prieš patiekdami.

Pabaigai…

Burekas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, priklausomai nuo turimų ingredientų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 250mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Burekas, Receptai su nuotraukomis, Sezamo sėklos, Špinatai, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating