Vištienos guliašas pomidorų-grietinės padaže

Vištienos guliašas pomidorų-grietinės padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vištienos guliašas – tai tradicinis vengriškas patiekalas, kurį galima ruošti tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šiame recepte vištienos guliašas ruošiamas pomidorų-grietinės padaže su svogūnais ir morkomis, kas suteikia jam ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Vengriška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, su dangčiu)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Peilis (Vištienos pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta (Vištienos pjaustymui)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Matavimo indeliai

Ingredientai
  

  • 500 g Vištienos filė - Supjaustyta gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Juodieji pipirai
  • 1 v.š. Miltai - Padažui tirštinti
  • 200 g Pomidorų padažas
  • 200 g Grietinė
  • 100 ml Vanduo
  • Šiek tiek Petražolės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas, kepkite, kol suminkštės.
  • Į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite, kol vištiena bus švelniai ruda.
  • Į keptuvę įdėkite miltus ir maišykite, kol jie pasiskirstys tarp vištienos ir daržovių.
  • Į keptuvę įpilkite pomidorų padažą, grietinę ir vandenį. Maišykite, kol padažas taps vientisas.
  • Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi.
  • Patiekite vištienos guliašą su pasirinktu garnyru, pvz., bulvėmis, grikiais arba ryžiais. Papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Pabaigai…

Galite naudoti vištienos šlauneles vietoj filė, tai suteiks patiekalui daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Grietinė, Guliašas, Pomidorų padažas, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating