
Vištienos guliašas pomidorų-grietinės padaže
Vištienos guliašas – tai tradicinis vengriškas patiekalas, kurį galima ruošti tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šiame recepte vištienos guliašas ruošiamas pomidorų-grietinės padaže su svogūnais ir morkomis, kas suteikia jam ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, su dangčiu)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Peilis (Vištienos pjaustymui)
- Pjaustymo lenta (Vištienos pjaustymui)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Matavimo indeliai
Ingredientai
- 500 g Vištienos filė - Supjaustyta gabalėliais
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepimui
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Juodieji pipirai
- 1 v.š. Miltai - Padažui tirštinti
- 200 g Pomidorų padažas
- 200 g Grietinė
- 100 ml Vanduo
- Šiek tiek Petražolės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas, kepkite, kol suminkštės.
- Į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite, kol vištiena bus švelniai ruda.
- Į keptuvę įdėkite miltus ir maišykite, kol jie pasiskirstys tarp vištienos ir daržovių.
- Į keptuvę įpilkite pomidorų padažą, grietinę ir vandenį. Maišykite, kol padažas taps vientisas.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi.
- Patiekite vištienos guliašą su pasirinktu garnyru, pvz., bulvėmis, grikiais arba ryžiais. Papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Pabaigai…
Galite naudoti vištienos šlauneles vietoj filė, tai suteiks patiekalui daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg