
Vokiškas šnicelis su padažu
Ar yra, kas nemėgsta šnicelio? Plonai išmuštas pjausnys, paniruotas panko džiūvėsėliuose, yra tikras gėris! Šis receptas yra paprastas ir skanus būdas paruošti vokišką šnicelį su gardžiu žirnelių-rukolos padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Giliai kepti)
- Karšto oro gruzdintuvė (Bulvių skiltelėms)
- Blenderis (Padažui sutrinti)
- Didelė lėkštė (Patiekimui)
Ingredientai
Šnicelis
- 4 vnt Kiaulienos sprandinės pjausniai - Plonai išmušti
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai
- 1 a.š. Paprikos milteliai
- 2 vnt Kiaušiniai - Išplakti
- 200 g Panko džiūvėsėliai
- 200 ml Aliejus kepimui
Bulvių skiltelės
- 500 g Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
- 2 a.š. Rozmarinas - Šviežias arba džiovintas
- 2 a.š. Čiobreliai - Švieži arba džiovinti
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai
- 2 a.š. Aliejus
Cukinijos griežinėliai
- 1 vnt Cukinija - Supjaustyta griežinėliais
- 1 a.š. Salotų prieskoniai
- 1 vnt Citrina - Sulčių
Žirnelių-rukolos padažas
- 200 g Šaldyti žirneliai - Apvirti
- 50 g Rukola
- 50 ml Grietinėlė - Riebi
- 1 a.š. Druska
- 50 g Sviestas
Gaminimo eiga
- Kiaulienos sprandinės pjausnius plonai išmušti. Gardinti druska, pipirais ir paprikos milteliais. Paniruoti kiaušinyje ir panko džiūvėsėliuose. Kepti didesniame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Bulvių skilteles gardinti rozmarinu, čiobreliu, druska, pipirais ir aliejumi. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 180°C 35 minutes.
- Cukinijos griežinėlius apkepinti keptuvėje, gardinti salotų prieskoniais ir citrinos sultimis.
- Žirnelių-rukolos padažui žirnelius porą minučių apvirti, nupilti vandenį. Dėti sviesto, rukolos, grietinėlės, druskos ir sutrinti blenderiu iki piurė konsistencijos.
- Patiekti šnicelį su bulvių skiltelėmis, cukinijos griežinėliais ir žirnelių-rukolos padažu. Ant šnicelio užspausti citrinų sulčių.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg