Vokiškas šnicelis su padažu

Vokiškas šnicelis su padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ar yra, kas nemėgsta šnicelio? Plonai išmuštas pjausnys, paniruotas panko džiūvėsėliuose, yra tikras gėris! Šis receptas yra paprastas ir skanus būdas paruošti vokišką šnicelį su gardžiu žirnelių-rukolos padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Vokiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Giliai kepti)
  • Karšto oro gruzdintuvė (Bulvių skiltelėms)
  • Blenderis (Padažui sutrinti)
  • Didelė lėkštė (Patiekimui)

Ingredientai
  

Šnicelis

  • 4 vnt Kiaulienos sprandinės pjausniai - Plonai išmušti
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai
  • 1 a.š. Paprikos milteliai
  • 2 vnt Kiaušiniai - Išplakti
  • 200 g Panko džiūvėsėliai
  • 200 ml Aliejus kepimui

Bulvių skiltelės

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
  • 2 a.š. Rozmarinas - Šviežias arba džiovintas
  • 2 a.š. Čiobreliai - Švieži arba džiovinti
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai
  • 2 a.š. Aliejus

Cukinijos griežinėliai

  • 1 vnt Cukinija - Supjaustyta griežinėliais
  • 1 a.š. Salotų prieskoniai
  • 1 vnt Citrina - Sulčių

Žirnelių-rukolos padažas

  • 200 g Šaldyti žirneliai - Apvirti
  • 50 g Rukola
  • 50 ml Grietinėlė - Riebi
  • 1 a.š. Druska
  • 50 g Sviestas

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos sprandinės pjausnius plonai išmušti. Gardinti druska, pipirais ir paprikos milteliais. Paniruoti kiaušinyje ir panko džiūvėsėliuose. Kepti didesniame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių, kol apskrus.
  • Bulvių skilteles gardinti rozmarinu, čiobreliu, druska, pipirais ir aliejumi. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 180°C 35 minutes.
  • Cukinijos griežinėlius apkepinti keptuvėje, gardinti salotų prieskoniais ir citrinos sultimis.
  • Žirnelių-rukolos padažui žirnelius porą minučių apvirti, nupilti vandenį. Dėti sviesto, rukolos, grietinėlės, druskos ir sutrinti blenderiu iki piurė konsistencijos.
  • Patiekti šnicelį su bulvių skiltelėmis, cukinijos griežinėliais ir žirnelių-rukolos padažu. Ant šnicelio užspausti citrinų sulčių.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Cukinijos, Panko džiūvėsėliai, Rukola, Šnicelis, Žirneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating