Abrikosų plokštainis
Kaip gaminti šį patiekalą rasite apačioje.
Ingredientai
- 2 skardinės (900 g) konservuotų abrikosų
- 300 g minkšto sviesto arba margarino
- 150 g miltinio cukraus
- 4 kiaušiniai
- 3 šaukštai citrinų sulčių
- 300 g aukščiausios rūšies miltų
- miltinio cukraus
Gaminimo eiga
- Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti. Sviestą arba margariną sudėti į dubenį,suberti cukrų,įmušti kiaušinius,supilti citrinų sultis ir miltus.
- Išmaišyti plaktuvu,paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar min. iki vientisos masės. Skardą ištepti riebalais,pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą. Ją išlyginti mentele ir dailiai sudėti abrikosus perpjauta pusele žemyn.
- Pašauti į karštą orkaitę.Iškepusį dar karštą plokštainį pabarstyti miltiniu cukrumi. Tik tada,kai kepinys visai atauš,galima supjaustyti gabaliukais.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.