
Adaptuotas lietuviškai Pad Thai
Kai viskas atsibodo ir norisi kažko naujo, galima išbandyti tailandietišką Pad Thai, kurį labai paprasta pagaminti, nors jis gaunasi kiek adaptuotas lietuviškai virtuvei. Originalo nesu valgiusi, bet skoniui tai nepakenkė. Šis receptas yra puikus pasirinkimas lengvam vasaros patiekalui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Labai įkaitinta)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
- Puodas (Makaronams brinkinti)
- Maišymo šaukštas
Ingredientai
- 10 v.š. Sojos padažas - Pamaitinta
- 2 v.š. Pomidorų padažas
- 2 v.š. Barbekiu padažas
- 2 v.š. Raudonojo kario pasta
- 2 v.š. Rudasis cukrus
- 2 v.š. Ryžių actas - Puikiai suėjo obuolių actas
- 2 v.š. Sezamų aliejus - Obelių rapsų analogas
- 0.5 vnt Laimas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- Imbieras - Nedėta, nes kario pasta ir taip aštri
- 500 g Vištienos filė - Mažais gabaliukais
- 1 vnt Kopūstas - Pjaustytas
- 2 vnt Morkos - Pjaustytos
- 200 g Pievagrybiai - Pjaustyti
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 200 g Ryžių makaronai - Užpilami verdančiu vandeniu ir brinksta
- 100 g Žemės riešutai - Smulkinti
Gaminimo eiga
- Pirmiausia padažas: sumaišyti sojos padažą, pomidorų padažą, barbekiu padažą, raudonojo kario pastą, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, laimą, česnaką ir, jei norite, imbierą.
- Labai įkaitintoje keptuvėje apkepinti vištienos gabaliukus.
- Po to dėti daržoves: kopūstą, morkas, pievagrybius. Norėjau dėti tofu, bet pamiršau. Kai viskas apkepa, užpilti plaktu kiaušiniu ir maišyti, kol iškeps.
- Į puodą dėti paruoštus ryžių makaronus, smulkintus žemės riešutus, keptuvės turinį ir užpilti padažu. Maišyti ant mažos ugnies.
Pabaigai…
Darbo mažai, skonis fantastiškas. Lengvas patiekalas vasarai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg