Aguoninis pyragas
Jei domitės, kaip paruošti šį patiekalą, skaitykite toliau.
Ingredientai
- 500 g aguonų
- 400 g cukraus
- 10 kiaušinių
- 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
- 2 lašai migdolų aliejaus
Gaminimo eiga
- Trynius ištrinti su cukrumi, kol bus puri masė, išmaišyti ją su nuplikytomis ir gerai nusunktomis aguonomis. Standžiai išplakti baltymus, išmaišyti su kiaušinių-aguonų mase, suberti maltus džiūvėsėlius ir aliejų. Tešlą atsargiai supilti į didelę tortinę, kepti val. Iš tortinės galima išimti visiškai ataušinus. Tinka valgyti tuoj pat, o taip pat iš šio pyrago galima padaryti perteptą kremu aguoninį tortą.
Pabaigai…
Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.