Aguoninis tortas

Aguoninis tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kaip gaminti šį patiekalą, rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • aguonų: 150 gramų
  • kiaušinių: 4
  • cukraus: 200 gramų
  • maltų džiūvėsiu: 100 gramų
  • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kondensuoto saldinto pieno: 1 indelio
  • migdolų skiedrelių: 2 saujų

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu bei paliekame mirkti per naktį.
  • Tuomet išmirkytas bei nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
  • Tada kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals bei tuomet įmaišome į aguonų masę.
  • Po to beriame džiūvėsius, cinamoną bei vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
  • Baltymus išplakame iki standžių putų bei po truputį pildami atsargiai juos įmaišome į aguonas.
  • Kepimo formą ištepame sviestu bei į ją supilame aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašauname į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug – minučių.
  • Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol šios lengvai parus.
  • Tuomet nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
  • Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku bei po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
  • . Paskui ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad šios priliptų.
  • . Galiausiai paliekame tortą atvėsti bei sustingti. Tikras gardumėlis! Skanaujam 😉

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.
Recepto raktažodžiai Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating