
Aguoninis tortas
Kaip gaminti šį patiekalą, rasite žemiau.
Ingredientai
- aguonų: 150 gramų
- kiaušinių: 4
- cukraus: 200 gramų
- maltų džiūvėsiu: 100 gramų
- cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- kondensuoto saldinto pieno: 1 indelio
- migdolų skiedrelių: 2 saujų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu bei paliekame mirkti per naktį.
- Tuomet išmirkytas bei nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
- Tada kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals bei tuomet įmaišome į aguonų masę.
- Po to beriame džiūvėsius, cinamoną bei vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
- Baltymus išplakame iki standžių putų bei po truputį pildami atsargiai juos įmaišome į aguonas.
- Kepimo formą ištepame sviestu bei į ją supilame aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašauname į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug – minučių.
- Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol šios lengvai parus.
- Tuomet nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
- Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku bei po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
- . Paskui ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad šios priliptų.
- . Galiausiai paliekame tortą atvėsti bei sustingti. Tikras gardumėlis! Skanaujam 😉
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.