Aguonų bandelės

Aguonų bandelės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai surašyti apačioje, galite keisti veganiškais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g miltų
  • 25 g mielių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 išplaktas kiaušinis
  • 2 šaukštai aguonų

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti daubelę, ten supilti mieles, ištrinti su cukrumi, l drungno vandens ir žiupsneliu miltų. Apibarstyti miltais, uždengti drobule ir palikti kilti. Mielės turi dvigubai pakilti.
  • Suberti druską, įpilti šaukštą aliejaus ir gerai išminkyti. Iš tešlos padaryti pailgų bandelių. Sudėti ant riebalais išteptos skardos ir minučių kildinti.
  • Bandeles aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti aguonomis ir kelis kartus įkirpti žirklėmis ar įpjauti peiliu. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bandeles pridengti drobule ir palikti atvėsti.

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Bandelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating