Aguonų bandelės
Ingredientai surašyti apačioje, galite keisti veganiškais.
Ingredientai
- 500 g miltų
- 25 g mielių
- 1 šaukštelis cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 išplaktas kiaušinis
- 2 šaukštai aguonų
Gaminimo eiga
- Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti daubelę, ten supilti mieles, ištrinti su cukrumi, l drungno vandens ir žiupsneliu miltų. Apibarstyti miltais, uždengti drobule ir palikti kilti. Mielės turi dvigubai pakilti.
- Suberti druską, įpilti šaukštą aliejaus ir gerai išminkyti. Iš tešlos padaryti pailgų bandelių. Sudėti ant riebalais išteptos skardos ir minučių kildinti.
- Bandeles aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti aguonomis ir kelis kartus įkirpti žirklėmis ar įpjauti peiliu. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bandeles pridengti drobule ir palikti atvėsti.
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.