Aguonų ir varškės tortas
Nedelsdami pradėkite nuo ingredientų ir instrukcijų.
Ingredientai
- Tešlai:
- 200 g miltų
- 130 g sviesto
- 75 g cukraus pudros
- Kiaušinis
- Šaukštas grietinės
- Aguonų įdarui:
- 200 g aguonų
- 200 g cukraus
- 3 kiaušinių tryniai
- 50 g tarkuotų apelsinų žievelių
- 50 g smulkintų graikinių riešutų
- Varškės įdarui:
- 650 g riebios varškės
- 200 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 130 g sviesto
- Šaukštas krakmolo
- 250 g razinų
- 200 g smulkintų migdolų
- Glajui:
- Šaukštas kakavos arba tirpios kavos
- 100 g sviesto
- 50 g cukraus
- 50 ml grietinės
Gaminimo eiga
- žminkykite tešlą ir valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite.
- Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite. Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo – varškės.
- Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą laipsnių temperatūroje. Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.