Aguonų ir varškės tortas

Aguonų ir varškės tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nedelsdami pradėkite nuo ingredientų ir instrukcijų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešlai:
  • 200 g miltų
  • 130 g sviesto
  • 75 g cukraus pudros
  • Kiaušinis
  • Šaukštas grietinės
  • Aguonų įdarui:
  • 200 g aguonų
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 50 g tarkuotų apelsinų žievelių
  • 50 g smulkintų graikinių riešutų
  • Varškės įdarui:
  • 650 g riebios varškės
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 130 g sviesto
  • Šaukštas krakmolo
  • 250 g razinų
  • 200 g smulkintų migdolų
  • Glajui:
  • Šaukštas kakavos arba tirpios kavos
  • 100 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 50 ml grietinės

Gaminimo eiga
 

  • žminkykite tešlą ir valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite.
  • Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite. Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo – varškės.
  • Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą laipsnių temperatūroje. Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.

Pabaigai…

Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.
Recepto raktažodžiai Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating