Agurkų sušiai
Na, tikriausiai visi žino, kas yra sušiai – japoniškas patiekalas, dažniausiai daromas iš žuvies. Visgi, žmonių kūrybingumas ribų neturi ir šiai dienai kokių tik sušių nebūna! Savo svetainėje jau dalinomės bananų sušių receptu, kuris yra puikus desertas, o šiandien dalinamės dar vienu, neįprastu ir labai įdomiu receptu – agurkų sušiais! Tai puiki užkandėlė, kuri gražiai atrodys ir tiks ant vaišių, šventinio stalo ir tikrai patrauks svečių dėmesį ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda!
Ingredientai
- 2 ilgi agurkai
- 200 g ryžių
- 1-2 avokadai
- 1 paprika
- 2 morkos
- Galima dėti ir lašišos gabalėlius ir kitus mėgiamus ingredientus
- Majonezas, graikiškas jogurtas, sojų padažas ar kitas mėgiamas
- Prieskoniai: druska, pipirai, žolelės
Gaminimo eiga
- Išvirkite ryžius, tačiau jų nepervirkite!
- Padalinkite agurkus į 2-3 dalis, o vidų su sėklytėmis išimkite šaukštu ar peiliu.
- Įdėkite dalį ryžių į agurką, gerai paspauskite prie šono, kad tilptų kiti ingredientai, tuomet sudėkite pjaustytas morkų, paprikų, avokado juosteles bei kitus naudojamus priedus, kad agurkas pilnai prisipildytų ir vidaus turinys gerai prisispaustų, tą patį padarykite su visomis agurkų dalimis.
- Naudodami aštrų peilį, padalinkite agurkus į norimo dydžio riekeles – sušiukus.
- Sušiai pagaminti! Juos galima patiekti su prieskoniais pagardintu graikišku jogurtu, mėgiamu majonezu ar kitu padažu.
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.