
Alaus tešloje kepta žuvytė su keptomis bulvytėmis ir agurkais
Šis patiekalas yra paprastas ir greitas pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus ir skanaus. Alaus tešloje kepta žuvytė yra traški išorėje ir minkšta viduje, o keptos bulvytės su prieskoniais puikiai papildo patiekalą. Nors majonezas laikomas nesveiku pasirinkimu, jis suteikia papildomo skonio, o šviežiai pjaustyti agurkai prideda gaivumo. Šis patiekalas puikiai tinka šeštadienio ar sekmadienio pietums, kai norisi pasimėgauti paprastu, bet skaniu maistu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka kepti žuviai ir bulvėms)
- Peilis (Agurkams pjaustyti)
- Dubuo (Tešlai paruošti)
- Šakutė (Tešlai maišyti)
Ingredientai
Žuvis
- 2 vnt Žuvies filė - Be kaulų
- 100 ml Alaus
- 100 g Miltai
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti tešlą
- 300 g Bulvės - Nulupus ir supjausčius gabalėliais
- 50 ml Alyvuogių aliejus - Bulvėms kepti
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
- Pagal skonį Majonezas - Patiekti ant žuvies
Gaminimo eiga
- Pasiruoškite žuvies filė be kaulų. Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, alų, druską ir pipirus. Žuvies gabaliukus pamirkykite tešloje.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite žuvį iki gražios auksinės spalvos. Tuo pačiu metu paruoškite bulves: nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite aliejuje su druska ir mėgstamais prieskoniais.
- Patiekite žuvį ir bulves su pjaustytais agurkais. Pagardinkite majonezu pagal skonį.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridedant šviežių žolelių arba česnako prie bulvių. Taip pat, žuvies tešlą galima pagardinti kitais prieskoniais, pvz., česnako milteliais ar paprika.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg