Alaus tešloje kepta žuvytė su keptomis bulvytėmis ir agurkais

Alaus tešloje kepta žuvytė su keptomis bulvytėmis ir agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra paprastas ir greitas pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus ir skanaus. Alaus tešloje kepta žuvytė yra traški išorėje ir minkšta viduje, o keptos bulvytės su prieskoniais puikiai papildo patiekalą. Nors majonezas laikomas nesveiku pasirinkimu, jis suteikia papildomo skonio, o šviežiai pjaustyti agurkai prideda gaivumo. Šis patiekalas puikiai tinka šeštadienio ar sekmadienio pietums, kai norisi pasimėgauti paprastu, bet skaniu maistu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinka kepti žuviai ir bulvėms)
  • Peilis (Agurkams pjaustyti)
  • Dubuo (Tešlai paruošti)
  • Šakutė (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 2 vnt Žuvies filė - Be kaulų
  • 100 ml Alaus
  • 100 g Miltai
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti tešlą
  • 300 g Bulvės - Nulupus ir supjausčius gabalėliais
  • 50 ml Alyvuogių aliejus - Bulvėms kepti
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
  • Pagal skonį Majonezas - Patiekti ant žuvies

Gaminimo eiga
 

  • Pasiruoškite žuvies filė be kaulų. Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, alų, druską ir pipirus. Žuvies gabaliukus pamirkykite tešloje.
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite žuvį iki gražios auksinės spalvos. Tuo pačiu metu paruoškite bulves: nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite aliejuje su druska ir mėgstamais prieskoniais.
  • Patiekite žuvį ir bulves su pjaustytais agurkais. Pagardinkite majonezu pagal skonį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridedant šviežių žolelių arba česnako prie bulvių. Taip pat, žuvies tešlą galima pagardinti kitais prieskoniais, pvz., česnako milteliais ar paprika.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Alaus tešla, Kepta žuvis, Keptos bulvytės, Majonezas, Sekmadienio pietūs
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating