Andalūzijos sklindžiai
Andalūzijos sklindžiai tai lengvai ir greitai pagaminamas miltinis patiekalas. Jis tikrai patiks tiek Jums, tiek visai jūsų šeimai.
Ingredientai
- Šaldyta bemielė sluoksniuota tešla: 1 pakelis
- svogūnai: 1 mažas
- malta mėsa: 150 g
- alyvuogių aliejus: keli šaukštai
- pomidorų padažas: 1 šaukštas
- paprikomis įdarytos alyvuogės: 10
- kiaušinių tryniai: 2
- pienas: keli šaukšteliai
- mairūnas: 1 šaukštelis
- druska
- malti pipirai
- sezamų sėklos
- margarinas: skardai tepti
Gaminimo eiga
- Tešlą atitirpinkite. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su mėsa, gardinkite prieskoniais, tada berkite viską keptuvėn su įkaitintu aliejumi ir maišydami kepkite 1-2 minutes.
- Kai mėsa bus biri, krėskite pomidorų padažą, pridėkite griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir pakepkite dar kelias minutes.
- Atitirpusią tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Stikline išspauskite apvalius blynelius. Ant pusės blynelių dėkite po šaukštelį atvėsusio įdaro, uždenkite likusiais blyneliais.
- Karštus patepkite pieno ir kiaušinio plakiniu ir gerai užspauskite.
- Aptepkite likusiu plakiniu, pabarstykite sezamais ir dėkite ant margarinu pateptos skardos. Kepkite 15-20 minučių iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.