
Anties šlaunelės su raugintais kopūstais ir bulvėmis
Šis receptas atkeliavo iš mano mėgstamos virtuvės, kur visada randu naujų idėjų pietums. Anties šlaunelės su raugintais kopūstais ir obuoliais – puikus derinys, kuris patiks kiekvienam šeimos nariui. Jūs galite lengvai pagaminti šį patiekalą namuose naudodami paprastus ingredientus. Skanaus!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Didelis, tinkamas anties šlaunelėms)
- Folija (Kepimui)
- Tarkavimo įrankis (Morkoms tarkuoti)
Ingredientai
- 4 vnt Anties šlaunelės
- 1 šaukštas Druska
- 2 šaukštai Medus
- 2 šaukštai Garstyčios
- 100 ml Saldus raudonas vynas
- 1 kibirėlis Rauginti kopūstai
- 2 vnt Obuoliai - Supjaustyti skiltelėmis
- 6 vnt Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
- Bulvių prieskoniai
- 2 vnt Morkos
- 3 skiltelės Česnakas
- Majonezas
Gaminimo eiga
- Anties šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir suprieskoniuokite su druska, medumi, garstyčiomis ir vynu.
- Kepimo indą išklokite raugintais kopūstais, supjaustytais obuoliais ir suprieskoniuotomis bulvėmis.
- Ant viršaus sudėkite anties šlauneles ir užpilkite marinatą.
- Uždengę folija kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje, tada nuėmę foliją dar 20 minučių, kol apskrus odelė.
- Morkas sutarkuokite, įspauskite česnaką ir sumaišykite su majonezu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ir daržovėmis pagal savo skonį. Bulves galima pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg