Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
Pagal šį viliojantį receptą leisitės į kulinarinę kelionę, kurioje susipina aromatingi kariu pagardintų ryžių skoniai, nuostabus troškintų morkų traškumas ir pikantiškas krabų lazdelių skonis. Šis patiekalas, papildytas sultingu majonezo, alyvuogių ir lydyto sūrio sluoksniu, iškeptas iki tobulumo virsta burnoje tirpstančiu šedevru. Lengvai paruošiamas, bet įspūdingo skonio ryžių kepinys žada būti tikra šventė jūsų skonio receptoriams. Atlikite paprastus veiksmus ir mėgaukitės tekstūrų ir skonių sinteze, kuri pagerins jūsų valgymo patirtį.
Ingredientai
- ryžių: 125 gramų
- morkų: 1
- krabų lazdelių: 2
- juodųjų alyvuogių be kauliukų: 20 gramų
- majonezo: 1 valgomojo šaukšto
- brandinto sūrio: 100 gramų
- česnakų: 1 skitelės
- kario: 1 arbatinio šaukštelio
- mėgstamų prieskonių: 1 žiupsnelio
- petražolių: 20 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia ryžius išverdame sūdytame vandenyje, kurį pagardinome kariu.
- Tuomet į keptuvę suberiame sutarkuotą morką bei susmulkintą česnako skiltelę. Kepame su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberiame išvirtus ryžius, pagardiname prieskoniais. Išmaišome bei dar šiek tiek pakepiname.
- Galiausiai, į karščiui atsparų indą suberiame troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepame majonezu, sudedame pjaustytas krabų lazdeles bei alyvuoges, užtarkuojame sūrio bei minučių kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.