Apkepti Balandėliai su Rūkyta Paprika

Apkepti Balandėliai su Rūkyta Paprika

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Balandėliai yra puikus tradicinės lietuviškos virtuvės pavyzdys, su šiuolaikiniu poskoniu. Šiame recepte balandėliai apkepti, suteikiant jiems traškią plutelę, ir troškinami aromatingame padaže su rūkyta paprika. Šis patiekalas sužavės jūsų svečius savo neįprastu skoniu ir puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventinėms vakarienėms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Balandėliams apkepti)
  • Puodas su dangčiu (Balandėliams troškinti)
  • Peilis (Kopūstams ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Didelė dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Virtuvinis šaukštas (Farsui maišyti)

Ingredientai
  

Farsas

  • 500 g Malta mėsa - Gali būti kiauliena arba jautiena
  • 200 g Apvirti ryžiai - Naudokite apvirtus ryžius
  • 1 vnt Morka - Smulkiai tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Kopūstų lapai

  • 8-10 vnt Dideli kopūstų lapai - Apvirti, kad būtų lengva sukti

Padažas

  • 200 ml Grietinėlė
  • 1 a.š. Rūkyta paprika - Suteikia aromatą ir spalvą
  • 100 ml Sultinys - Naudokite vištienos arba daržovių sultinį
  • 1 v.š. Miltai - Padažui sutirštinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite maltą mėsą, apvirtus ryžius, morkas, svogūnus, česnakus, kiaušinį, druską ir pipirus dideliame dubenyje.
  • Ant kiekvieno kopūstų lapo dėkite šaukštą paruošto faršo ir suvyniokite į balandėlius.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite balandėlius iš abiejų pusių, kol jie įgis auksinę spalvą.
  • Sudėkite balandėlius į puodą, užpilkite sultiniu ir troškinkite 40 minučių ant silpnos ugnies.
  • Sumaišykite grietinėlę su miltais ir rūkyta paprika, supilkite į puodą su balandėliais ir dar troškinkite 10-15 minučių, kol padažas sutirštės.
  • Patiekite balandėlius su bulvėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

Pabaigai…

Šiuos balandėlius galite patiekti su bulvėmis, ryžiais ar net su duonos riekelėmis. Rūkyta paprika suteikia unikalų skonį, kuris tikrai išskirs šį patiekalą iš tradicinių balandėlių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Kopūstai, Receptai su nuotraukomis, Rūkyta paprika, Traški plutelė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating