Arbatos keksas

Arbatos keksas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Gaunasi panašiai kaip nuotraukose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 2½ stiklinės miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 125 g šalto sviesto
  • 2 šaukšteliai raudonosios arbatos
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 50 g juodojo šokolado
  • 1 šaukštelis meduolių prieskonių
  • 1 nubrauktas šaukštelis druskos
  • ¼ šaukštelis citrininių pipirų
  • miltelinio cukraus pabarstyti

Gaminimo eiga
 

  • Arbatą užpilkite stiklinėmis verdančio vandens ir palikite kelioms minutėms, kad pritrauktų. Nukoškite ir atvėsinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, meduolių prieskonius – su cukrumi, druska ir citrininiais pipirais.
  • Tada šį mišinį sumaišykite su miltais. Sviestą greitai supjaustykite nedideliais gabaliukais arba sutarkuokite stambia trintuve. Berkite miltų mišinį ir kartu su sviestu trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilkite stiklinę paruoštos raudonosios arbatos. Jei tešla pasirodys per kieta, įpilkite dar šiek tiek arbatos, tačiau nenuskystinkite. Į tešlą įmaišykite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą ir gerai išmaišykite. Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir maždaug valandai pašaukite į ºC orkaitę.
  • Prieš patiekdami į stalą keksą pabarstykite milteliniu cukrumi.

Pabaigai…

Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Keksai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating