
Astrokas plovas su sprandinės gabaliukais
Šis plovas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta aštrų maistą. Paruoštas su sprandinės gabaliukais, kurie buvo stipriai apkepinti, ir konservuotais pomidorais, šis patiekalas yra tikras skonių sprogimas. Ryžiai „Galintos auksiniai“ suteikia patiekalui ypatingą tekstūrą, o marinuoti agurkai – gaivų kontrastą. Šį kartą plovas buvo aštrokas, tad jeigu mėgstate aštrumą – tai receptas kaip tik jums.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Tinkama stipriai apkepinti mėsą ir daržoves)
- Puodas (Plovui virti)
- Medinis šaukštas (Ryžiams maišyti)
Ingredientai
Mėsa
- 500 g Sprandinės gabaliukai - Stipriai apkepinti
Daržovės
- 2 vnt Svogūnai - Apkepti
- 2 vnt Morkos - Apkepti
- 1 skardinė Konservuoti pomidorai - Gabaliukais
Ryžiai
- 250 g Ryžiai „Galintos auksiniai“ - Plovui paruošti
Pagardai
- 3 vnt Česnako skiltelės - Pridėti į plovą
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Aštrus prieskoniai - Pagal skonį
Papildomai
- 4 vnt Marinuoti agurkai - Patiekti su plovu
Gaminimo eiga
- Sprandinės gabaliukus stipriai apkepkite didelėje keptuvėje, kad gautų auksinę spalvą ir gerą skonį.
- Tame pačiame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
- Į puodą sudėkite apkepintą mėsą, daržoves, konservuotus pomidorus, ryžius ir česnako skilteles. Užpilkite vandeniu, kad ryžiai būtų apsemti. Pagardinkite druska, pipirais ir aštriais prieskoniais pagal skonį.
- Virti ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol ryžiai išvirs ir įsigers visus skysčius.
- Plovą patiekite su marinuotais agurkais šone.
Pabaigai…
Jeigu nemėgstate aštraus maisto, sumažinkite prieskonių kiekį arba naudokite švelnesnius prieskonius. Marinuoti agurkai suteikia malonų kontrastą aštriam patiekalui.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 85gBaltymai: 35gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 15mg