Aštrus bulvių troškinys su kalakutiena
Čia rasite mano receptą. Jei turite pastabų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- 500 g kalakutienos, supjaustytos nedideliais kubeliais,
- 1 šaukštelis aliejaus,
- 2 skiltelės česnako (išspaustos),
- 3 smulkiai sukapoti svogūnai,
- 1 kg bulvių, supjaustytų kubeliais,
- 200 g morkų, supjaustytų kubeliais,
- 75 g nerūgščios grietinės,
- 50 g lydyto sūrio,
- 1 l vandens ar sultinio,
- druskos, maltų pipirų,
- maltos aštriosios paprikos,
- žiupsnelio maltų kuminų,
- šlakelio “Tabasco” padažo.
Gaminimo eiga
- Paukštieną apkepkite įkaitintame aliejuje.
- Suberkite česnakus ir svogūnus, paskui bulves ir morkas, viską apkepinkite.
- Supilkite skystį ir 25 minutes patroškinkite ant silpnos ugnies.
- Tada pasūdykite (nepamirškite, kad lydytame sūryje irgi yra druskos), pagal skonį pagardinkite pipirais, aštriąja paprika, kuminais ir “Tabasco” padažu.
- Supilkite grietinę, sudėkite sūrį, pamaišykite, kol ištirps, leiskite užvirti ir patiekite valgytojams
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.