Aviečių pyragas
Labai vasariškas pyragas, kurio gamybai tinka visos uogos, bet labiausiai – avietės. Pyragas, kurį iškepus pakvips visi namai, kuris greitai dings iš lėkštės, ir kuris praskaidrins net niūriausią dieną bei sukels šypseną dėl savo puikaus skonio.
Ingredientai
- 0,5 kg aviečių
- 2 kiaušiniai
- 70 g miltų
- 0,5 stiklinės pieno
- 60 g cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 50 g sviesto
- Šiek tiek cukraus pudros
Gaminimo eiga
- Paruošti kepimo indą, ištepti sviestu, jame išdėlioti avietes.
- Dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, suberti miltus, įpilti šiek tiek pieno, supilti lydytą sviestą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Gautą tešlą supilti į skardą ant aviečių. Ant viršaus galima uždėti dar uogų.
- Šauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 40 min. (Ar pyragas iškepęs galima patikrinti mediniu pagaliuku, jei tešla prie jo nelimpa, vadinasi, pyragas paruoštas)
- Palaukti, kol pyragas atvės, papuošti cukraus pudra ir skanauti – ypač gardu su stikline pieno. Mmmmmm!
Pabaigai…
Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.