Aviečių pyragas

Aviečių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Labai vasariškas pyragas, kurio gamybai tinka visos uogos, bet labiausiai – avietės. Pyragas, kurį iškepus pakvips visi namai, kuris greitai dings iš lėkštės, ir kuris praskaidrins net niūriausią dieną bei sukels šypseną dėl savo puikaus skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 0,5 kg aviečių
  • 2 kiaušiniai
  • 70 g miltų
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 60 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 50 g sviesto
  • Šiek tiek cukraus pudros

Gaminimo eiga
 

  • Paruošti kepimo indą, ištepti sviestu, jame išdėlioti avietes.
  • Dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, suberti miltus, įpilti šiek tiek pieno, supilti lydytą sviestą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  • Gautą tešlą supilti į skardą ant aviečių. Ant viršaus galima uždėti dar uogų.
  • Šauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 40 min. (Ar pyragas iškepęs galima patikrinti mediniu pagaliuku, jei tešla prie jo nelimpa, vadinasi, pyragas paruoštas)
  • Palaukti, kol pyragas atvės, papuošti cukraus pudra ir skanauti – ypač gardu su stikline pieno. Mmmmmm!

Pabaigai…

Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.
Recepto raktažodžiai Aviečių desertai, Aviečių patiekalai, Desertai, Greitai pagaminami, Keli ingredientai, Kepti orkaitėje, Patiekalai iš aviečių, Patiekalai iš uogų, Pyragai, Skanėstai, Sveiki desertai, Sveiki patiekalai, Uogų desertai, Uogų pyragas, Užkandžiai, Vasariški desertai, Vasariški patiekalai, Vasariški pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating